20 Kasım 2013 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE

   Tahinli kurabiyeyi hep duymuştum bir de deneyeyim dedim. Yapılışı kolay ve pratik, lezzetli, bayatlamayan, kahve-çay yanında ikram edilebilecek bir kurabiye.Ağızda çok da güzel bir tahin lezzeti bırakıyor. Anlatmakla olmaz deneyin derim...

TAHİNLİ KURABİYE

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:

    1. Un ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp karıştıralım.
    2. Daha sonra unu ve dövülmüş cevizide (ceviz dişe gelsin) yavaş yavaş bu karışıma yedirerek kurabiye hamurumuzu oluşturalım..(hamur zor toparlanan bir hamur olacak)
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
    4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
    5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim..
    6. Çok hafif kızarırken fırından çıkaralım..
    7. Kurabiyeler tamamen soğuyana kadar tepsiden almayalım yoksa alırken elinizde dağılırlar.
    8. Afiyet, bal, şeker olsun!!

    TAHİNLİ KURABİYELER FIRINA HAZIR

    NEFİS TAHİNLİ KURABİYELER

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Arama