3 Nisan 2012 Salı

LİMONLU CHEESECAKE

Limonlu Cheesecake


Geçenlerde frambuazlısını denemiştim bu da limonlusu.Mayhoş , hafif , çok tatlı olmayan lezzetli bir tatlı.
BÜSKİVİ TABANI:
* 80 gr tereyağı
* 1,5 paket Yulaflı bisküvi
KREMALI ÜZERİ İÇİN:
* 3 yumurta
*1 bardak süzme yoğurt ( ben sütaş kullandım)
* 200 gr Labne Peyniri
* 200 gr taze krema peyniri (ben yörsan-white kullandım)
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı un
* 1 sıvı Dr Oetker sıvı vanilya  (küçük şişelerde dörtlü satılıyor)
*1 Dr Oetker sıvı limon aroması (küçük şişelerde dörtlü satılıyor 1 tanesi)
*1 limon suyu ve kabuğu rendesi
LİMON SOSU İÇİN:
*1 Limon suyu ve kabuğunun rendesi
*1 Dr Oetker sıvı limon aroması 
*1 bardak su
*4-5 kaşık şeker
YAPILIŞI:
*İlk olarak, 24 veya 26 cm.lik kelepçeli kalıbın dışı alüminyum folyo ile kaplanır. Yumuşak tereyağıyla kalıp yağlanır.
*Daha sonra tereyağ kısık ateşte eritilir, ılınmaya bırakılır. Bisküvi rondoda çekilir, un haline getirilir, erimiş yağ ile karıştırılarak kalıbın tabanına su bardağı altıyla bastırılarak iyice düzleştirilerek yayılır. Buzdolabında bekletilir.Soğuduktan sonra 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
*Kreması için gereken tüm malzemelerin bir saat kadar oda sıcaklığında bekletilmiş olması gereklidir.
*1,5 bardak şekerle , 3 kaşık un bir kapta birbirine karıştırılır.
*Önce peynirler  karıştırılarak çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir.Her eklenen yumurtayla biraz süzme yoğurt arkasından biraz un-şeker karışımı sırayla eklenir. Sıvı vanilyalar ve sıvı limon aroması limon suyu ve kabuğu da katılır.Bu sıra yumurtalar , şeker-un karışımı ve süzme yoğurt bitene kadar devam eder. Her seferinde karışım, düşük devirde ama kısa süre çırpılır.
*Hazırlanan krema karışım, bisküvi tabanın üzerine dökülür.
*Kelepçeli kalıbınızı içine alacak büyüklükteki bir tepsiye içinde harç olan kelepçeli kabınızı yerleştirin.Büyük olan tepsinin yarısına kadar sıcak su ile doldurarak önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30-45 dakika arasında üzeri fazla yanmadan (hafif pembe) pişirin.
*Pişirirken kapağını asla açmayın.Fırının camından ara sıra kontrol edin.Çünkü herkesin fırınının pişirmesi farklılık gösterebilir.Yakmayın.
*Piştikten sonra fırının kapağı hiç açılmadan 1-2 saat daha fırının içinde ılımaya bırakılır.
*Ilıyarak soğuyan cheesecakein üzerine limon sosu yapılarak her tarafına gelecek şekilde dökülerek yayılır.
* İyice soğuduktan sonra üzeri kapatılmadan buzdolabına koyulur. 1 gece dinlendirilerek afiyetle yenir.
* Afiyet , bal , şeker olsun!!!
LİMON SOSUNUN  YAPILIŞI:
* Tüm malzemeler bir kaba konur , karıştıra karıştıra ( topaklatmadan) pişirilir.
 
Bir Dilim Limonlu Cheesecake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama