1 Nisan 2012 Pazar

HAMURSUZ (MAYASIZ ) EKMEK

   Pazar günü güzel bir hafta sonu kahvaltısı hazırlarken evdekilere sürpriz yapmak isterseniz eğer ideal bir ekmek tarifi. Ilık ılık kesinlikle ailenizin çok hoşuna gidecektir benden söylemesi. Bu ekmek Afyon yöresinde yapılır. Ben de orada tatmıştım. Fakat tarifini Emel'in Mutfağın'dan aldım.

 
HAMURSUZ (MAYASIZ )EKMEK


MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı su,
  • 2 tane yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çorba kaşığı şeker,
  • 1 çay bardağı ceviz,
  •  aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN:
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI:

  1. Ceviz dışındaki malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurup en az yarım saat dinlendirin. 
  2. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir tanesinin içine öğütülmüş ceviz katıp biraz daha yoğurun. 
  3. Yağlanmış fırın tepsisine hamurlara elinizle bastıra bastıra yuvarlak bir şekil verin.
  4. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt sürdükten sonra çatalla şekiller yapın. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmekleriniz kızarana kadar pişirin. 
  6. Fırından çıkardığınız ekmekleri temiz bir örtünün üzerine alarak üzerini ötrün. 
  7.  Ilıyan ekmeklerinizi ince dilimler halinde dilimleyerek afiyetle yiyin…Afiyet , bal , şeker olsun!!!
DİLİM DİLİM LEZZET HAMURSUZ EKMEK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama