HAMURSUZ (MAYASIZ )EKMEK |
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı su,
- 2 tane yumurta,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çorba kaşığı şeker,
- 1 çay bardağı ceviz,
- aldığı kadar un.
ÜZERİ İÇİN:
- 2 tatlı kaşığı yoğurt,
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
HAZIRLANIŞI:
- Ceviz dışındaki malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurup en az yarım saat dinlendirin.
- Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir tanesinin içine öğütülmüş ceviz katıp biraz daha yoğurun.
- Yağlanmış fırın tepsisine hamurlara elinizle bastıra bastıra yuvarlak bir şekil verin.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurt sürdükten sonra çatalla şekiller yapın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmekleriniz kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız ekmekleri temiz bir örtünün üzerine alarak üzerini ötrün.
- Ilıyan ekmeklerinizi ince dilimler halinde dilimleyerek afiyetle yiyin…Afiyet , bal , şeker olsun!!!
DİLİM DİLİM LEZZET HAMURSUZ EKMEK |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder