20 Mart 2012 Salı

TEPSİ KEBABI

      Farklı bir lezzet denemek istediğim için bu yemeği denedim .Evdekiler çok beğendiler.Yaparsanız sizin aileniz de çok severek yiyeceklerdir. Bundan eminim.

NEFİS TEPSİ KEBABI


MALZEMELER:
  • 750 gr.dana kıyma et (tepsinin büyüklüğüne göre ben teflon tepsi kullandım)
  • Birkaç diş sarımsak 
  • 1 baş soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 yeşil biber
  • Üzeri için 2-3 tane patates
  • 2-3 domates
  • 1 kaşık salça
  • Tuz,karabiber,pul biber (arzuya göre baharat)
YAPILIŞI:
 
  1. Köftenin pişerken parçalanmasını önlemek için eti en az 2 defa çektirerek kıyma yaptırın.
  2. Soğan,sarımsak,maydanozu,2 yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin.
  3. Kıymayla karıştırın içine tuzu, pul biberi, kara biberi ( baharatlarını) karıştırarak köfteyi iyice özleşinceye yoğurun.
  4. Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru havuz gibi yayarak bastırarak yayın.
  5. Daha sonra böyle fırına verilir et sulanarak ortaya çeker.
  6. Üzerine doğranmış patatesi,yuvarlak kesilmiş soğanı , aralarına 4'e bölünmüş domatesleri koyun.Tekrar fırına verin. 
  7. Ben patateleri daha iyi pişsin diye biraz piştikten sonra çevirdim.
  8. Biberleri uzun keserek aralarına dizin fırına verin.
  9. Daha sonra salçalı suyunu ekleyin tekrar fırına verin.
  10. Eti ve patatesleri pişince fırından alın.
VE FİNAL : Yanında pilav, salata , ayranla  afiyetle yiyin. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

SOFRAMDA TEPSİ KEBABIM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama