Farklı bir lezzet denemek istediğim için bu yemeği denedim .Evdekiler çok beğendiler.Yaparsanız sizin aileniz de çok severek yiyeceklerdir. Bundan eminim.
 |
NEFİS TEPSİ KEBABI |
MALZEMELER:
- 750 gr.dana kıyma et (tepsinin büyüklüğüne göre ben teflon tepsi kullandım)
- Birkaç diş sarımsak
- 1 baş soğan
- 1 demet maydanoz
- 5-6 yeşil biber
- Üzeri için 2-3 tane patates
- 2-3 domates
- 1 kaşık salça
- Tuz,karabiber,pul biber (arzuya göre baharat)
YAPILIŞI:
- Köftenin pişerken parçalanmasını önlemek için eti en az 2 defa çektirerek kıyma yaptırın.
- Soğan,sarımsak,maydanozu,2 yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin.
- Kıymayla karıştırın içine tuzu, pul biberi, kara biberi ( baharatlarını) karıştırarak köfteyi iyice özleşinceye yoğurun.
- Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru havuz gibi yayarak bastırarak yayın.
- Daha sonra böyle fırına verilir et sulanarak ortaya çeker.
- Üzerine doğranmış patatesi,yuvarlak kesilmiş soğanı , aralarına 4'e bölünmüş domatesleri koyun.Tekrar fırına verin.
- Ben patateleri daha iyi pişsin diye biraz piştikten sonra çevirdim.
- Biberleri uzun keserek aralarına dizin fırına verin.
- Daha sonra salçalı suyunu ekleyin tekrar fırına verin.
- Eti ve patatesleri pişince fırından alın.
VE FİNAL : Yanında pilav, salata , ayranla afiyetle yiyin. Afiyet , bal , şeker olsun!!!
 |
SOFRAMDA TEPSİ KEBABIM |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder