ÇİKOLATALI TART KEK |
MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağından az fazla şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Çikolatalı Krema için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- Tart kalıbı yağlanır.
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır karışıma diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpılır.
- Hazırlanan kek hamuru eşit olarak kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170C ısıda pişirilir yaklaşık 10-15 dakika.
- Kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır.
- Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kek servis edilecek tabağa ters çevrilerek çıkartılır.
- Çikolatalı sos için krema küçük bir tencere içinde ısıtılır (krema kaynatılmayacak), ocak kapatılır.
- Parçalanmış çikolata eklenerek karıştırılarak eritilir.
- Çikolata eridikten sonra soğuyan kekin ortasına dökülür iyice soğutulur.
- Arzuya göre süslenir.
- Servis için hazır hale getirilir.
- Afiyet, bal, şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder