25 Nisan 2020 Cumartesi

    Evet tüm dünyada yaşanan pandemi COVİT 19 namıdiğer CORONA VİRÜS nedeniyle evlerimize kapandık. Ben de uzun bir süredir ilgilenemediğim bologumla birazda küçük oğlum Ayberk'in ısrarlarıyla ilgileneyim dedim.İnstagram ve facebookda da   aynı isimlerde sayfalarım var.Takiplerini rica edeceğim.
   Ramazanın başlamasıyla evlerde komposto ve hoşaf muhabbetleri de başlamış bulunmakta.Bana komposto ile hoşafın arasındaki farkı sorarsanız; hoşaf kuru meyvelerle yapılan komposto yaş meyvelerle yapılan ferahlatıcı bir içecektir.Ben bugün size ebenim genel olarak tercih ettiğim komposto tarifi vereceğim.Aslında hepiniz biliyorsunuzdur ama olsun...

MALZEMELER

  • Vişne (buzlukta vardı)
  • Elma (Herhangi bir mevsim meyvesi olur)
  • Yarım bardak kadar şeker(olmasasa da olur)
YAPILIŞI
İki litre kadar su kaynatılır.İçine önce vişne atılır vişnenin tadı suyuna çıkınca elmalar atılarak kaynatılr.En son isteğe göre şeker de atılark bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır.Buzdolabında da soğutulduktan sonra iftarda veya sahurda afiyetle tüketilir.Afiyet, bal, şeker olsun!!!
KOMPOSTO
                                                                 
ELMA-VİŞNE KOMPOSTOSU
                                                                       
TAZE MEYVE KOMPOSTOSU
                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama