Güveç yemeklerinin lezzeti tartışılamaz diyorum. Bence güveçte yaz türlüsü yazın yenecek hafif, lezzetli bir sebze yemeği.
MALZEMELER:
- yarım kg taze fasulye
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 patates
- 3 domates
- 4-5 biber (kırmızı -yeşil karışık)
- 1 kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kaşık salça (ben biber salçası kullandım)
- sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım)
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 500 veya 750 gram kuşbaşı et
- tuz- pul biber
YAPILIŞI:
- Sebzelerimizi temizleyip, yıkayıp ayrı ayrı yerlere doğrayalım.
- Et, doğradığımız soğan ve sarımsaklar, yağ, biber salçası, tuz, pul biberi birbirine karıştırıp güvecin altına yerleştirelim.
- Üzerine pişme süresine göre sebzeleri (taze fasulye-patlıcan-patates- kabak) ve aralarına da soyup doğradığımız domatesleri sırayla yerleştirelim.
- En üzerine biberleri kalan domatesleri koyalım.
- Parçalara böldüğümüz tere yağını da kenarlarına koyalım.
- 1 çay bardağı da su koyalım.
- Üzerini önce yağlı kağıt daha sonra aleminyon folyo ile iyice hava almayacak şekilde kapatalım.,
- Varsa kapağını da kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
- Pilav, cacık ile servis yapalım.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder