Çilekli kek de hafif, güzel bir tarif, Her meyveyle de yapılabilir. Çeşitli şekillerde sunulabilir.
ÇİLEKLİ KEK |
- 3 yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- vanilya özü veya 1 paket vanilya
- bir çimdik tuz
- çilek
Çilek Sosu
İçin:
- 1 su bardağı temizlenmiş çilek
- 1 veye 2 yemek kaşığı pudra
şekeri
YAPILIŞI:
1. 125 gr yumuşamış tereyağı pudra şekeri ile mikserde
krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2. Yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam
edilir.
3. Yumurtalar da özleşince mikser bırakılır.
4. Öte yanda bir kapta 2 su bardağı un, kabartma tozu ve
bir çimdik tuz birlikte elenir.
5. Un karışımı ve vanilya bir spatula ile yumurtalı
karışıma yedirilir. Karışım alıştığınız kek kıvamından daha koyu
olacaktır.
6. Yağladığınız bir kek kalıbına (kare veya
dikdörtgen)spatula ile yayılır.
7. Üzerine ayıklanmış çilekler düzgün bir şekilde
yerleştirilir.
8. Bir çorba kaşığı şeker hafifçe çileklerin
üzerine serpilir.
9. Önce 175 derecede kabardıktan sonra 160 derece
ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
10. Arzuya göre çırpılmış krema, krem şanti, dondurma,
çilek sosu veya pudra şekeriyle servis edilir.
11. Ben çilek sos ve
çırpılmış kremayla servis ettim.
12. Afiyet, bal, şeker
olsun!!!
Meyveli pasta sevenlere tavsiye ederim.Hafif, lezzetli bir kek.
YanıtlaSil