ÇİLEK REÇELİ |
Uzatmadan tarife geçeyim. Bu reçelde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dakikalarına tam uymak.
Bunun dışında yapımı gayet pratik ve kolay.
MALZEMELER:
- 1 kg çilek
- 750 g veya 1 kg şeker (tatlı sevmenize göre)
- Yarım limon suyu
- Her yarım kg için 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ
YAPILIŞI:
1. Çilekler ayıklanır suları süzülür.
2. İri olan çilekler ikiye bölünür.
3. Tüm çilekler derin bir tencereye konur.
4. Üzerine tatlı kaşığı tereyağı konularak yüksek ateşte tam 7 dakika bir kevgir yardımı ile ara sıra karıştırılarak pişirilir. (Ben hiç su kullanmıyorum zaten yeterince sulanıyor)
5. Çilek bu aşamada suyunu salacaktır. 7 dakika sonunda şekeri ilave edilerek 14 dakika daha orta ateşte pişirilir.
6. Çileğin kıvamı koyulaşmaya başladığında altını kapamaya son 1 dakika kala limon suyu sıkılır 1 dakika daha kaynatılır.
7. Ocağın alt kapatılarak reçel soğumaya bırakılır.
8. Soğuduktan sonra kavanozlara koyulmalıdır.
9. Afiyet, bal, şeker olsun!!!
NEFİS ÇİLEK REÇELİ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder