8 Nisan 2014 Salı

PORTAKALLI ISLAK KEK

       Tarif vermeyeli uzun zaman oldu.Bahar yorgunluğu, rahatsızlıklarım, keyifsizliğim derken... sonuç ortada. İlgilenilmeyen bir blog. Yoğun talep karşısında dayanamayarak bilgisayarımın başına oturdum.İlk tarifim buram buram portakal tadı alabileceğiniz ,hafif bir ıslak kek.Portakal suyu pişirilmeden eklendiği için de portakal tadı ve kokusunu yoğun bir şekilde alıyorsunuz.

kek, portakal, ıslak, ıslak kek, pprtakallı ıslak kek
PORTAKALLI ISLAK KEK
MALZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Diğer sıvı yağlarda olur)
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Portakal şerbeti:
  • 1 buçuk su bardağı portakal suyu (2.5 tane sulu iri portakal)
  • 1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI: 
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. 
  2. Portakal kabuğu rendesi, yağ, süt, portakal suyunu ekleyip karıştırın. 
  3. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yeniden karıştırın.
  4. Yağlanmış dikdörtgen veya kare bir tepsiye (borcama) döküp ısıtılmış fırına koyup  önce 175 derecede, kabardıktan sonra da fırın ısısını160 dereceye düşürerek  kek kabarıp kızarana kadar pişirin.
  5. Portakal suyuna şekeri ekleyip iyice karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. 
  6.  Fırından çıkan keki 15 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek portakal şerbetini dökün.
  7. En az 20 dakika bekletip daha sonra servis edin.
  8. Afiyet, bal, şeker olsun!!!
 ÖNEMLİ: Portakal suyu ısıtılmayacak-kaynatılmayacak

nefis, portakla, portakal suyu, portakal kabuğu, kek, ıslak, ıslak kek
PORTAKAL SULU ISLAK KEK

3 yorum:

Arama