Uzun zamandır nedense havuçlu kek yapmak hiç aklıma gelmedi. Geçenlerde misafirlerim geldiğinde yapayım dedim. Çok nefis,turuncu, hafif nemli ve yumuşak bir kek oldu.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 veya 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı ince rendelenmiş havuç (rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
- 2 veya 2.5 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket dr oatker karbonat
- 1 su bardağı (100 gram) iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tuzsuz tere yağı
- Arzu edilirse bir avuç kadar çekirdeksiz üzüm ve hindistan cevizi (Seviliyorlarsa ve konursa güzel oluyor)
YAPILIŞI:
- Ceviz içlerini yağsız teflon tavada veya fırın tepsisinde 10 dakika kavurun. Tereyağın ilave edip tüm cevizi bu bulayın. Cevizleri soğutun ve irice doğrayın.
- Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Portakal kabuğu, portakal suyu ve havuç rendesini ekleyin.
- Cevizleri de ekleyin.
- Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu,karbonat ) birlikte bir kaba birlikte eleyin.
- Sıvı karışıma ekleyin biraz daha karıştırın.
- Kullanacaksanız hindistan cevizini ve una bulanmış üzümleri kek hamuruna ekleyip fazla çırpmadan tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Katı
yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kek kalıbına veya borcam tepsiye dökün ve önce 175 derecede kabardıktan sonra da 160 derecede yaklaşık
50 dakika (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
NOT: Eğer çok şekerli keklerden hoşlanmıyorsanız, 2 su bardağı yerine 2 bardaktan 2 parmak eksik veya 1,5 bardak şeker kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder