Birçok puding çeşidiyle yapılabilecek bu kurabiyeleri şiddetle tavsiye ediyorum çok pratik ve de çok lezzetli. Hangi pudingle yapacağınız size kalmış.Ben fıstıklı pudingi denedim. Gayet de güzel oldu.
|
PUDİNGLİ KURABİYE |
MALZEMELER:
- 1 paket antep fıstıklı puding(arzuya göre)
- 100 gr margarin(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 avuç kadar dövülmüş antep fıstığı
- 1 kabartma tozu
- 3 bardak un
NOT: Margarin hiç konmayarak 1 su bardağı sıvı yağla da yapılabilir.
YAPILIŞI:
- Pudra şekeri ve toz pudingi karıştıralım, oda ısısında yumuşamış margarini ve sıvı yağ ekleyip şekeri elimizle eritelim.
- Dövülmüş antep fıstığını da ekleyelim.
- Unu kabartma tozuyla birlikte eleyerek karışıma ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde
etmeliyiz ama elimize de yapışmamalı.
- Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak. Eğer unun az geldiğini
düşünüyorsanız ilave edebilirsiniz.Çünkü her markanın ürününde un ilave edip eksiltmek gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.
- Hamurdan parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak şekil verelim,yağlı
kağıt serili tepsiye dizip 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri çatlayana kadar
pişirelim.
- Demli bir çay, türk kahvesi ve arkadaş sohbeti yanında ikram edelim.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Defalarca yaptım bence muhteşem
YanıtlaSilHarika
YanıtlaSil