Mayasız olduğu için bitene kadar bayatlama riski yok. Tecrübeyle sabitlenmiştir...
MALZEMELER:
- 125 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
- Peynirli, patatesli, kıymalı isteğinize göre bir iç...
YAPILIŞI:
- Oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta (birinin
sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın.
- Kalan malzemeleri de ekleyip
yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, içinizden orta kısmına koyun.
- Hamuru her iki tarafını birleştirip
elinizle hafifçe yuvarlayın.
- Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin.
- Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.
- 180 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Kızarana kadar pişirin.
- Afiyet, bal, şeker, olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder