22 Şubat 2014 Cumartesi

MAYASIZ AY ÇÖREĞİ


Mayasız olduğu için bitene kadar bayatlama riski yok. Tecrübeyle sabitlenmiştir...

MALZEMELER:
  • 125 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
  • Peynirli, patatesli, kıymalı isteğinize göre bir iç...
YAPILIŞI:
AY ÇÖREĞİNİN YAPIM AŞAMALARI
  1.  Oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın. 
  2. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, içinizden orta kısmına koyun. 
  4. Hamuru her iki tarafını birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın.
  5. Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin.
  6. Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  7. Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.
  8. 180 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Kızarana kadar pişirin.
  9. Afiyet, bal, şeker, olsun!!!

AY ÇÖREKLERİ FIRINA GİRMEDEN

AY ÇÖREKLERİ YEMEYE HAZIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama