Üzerimde bir tembellik olsa gerek, tarifler birikti fakat ben bir türlü bloguma yazamadım. Okul, ev, küçük oğlanın dersleri derken gün gelip geçiyor. Ömrümüzden her gün hızla günler akıp gidiyor... Ama ne yazık ki günlük koşuşturmanın arasında farkına bile varamıyoruz. Nereden çıktıysa bu iç karartıcı sözler... Aaa! bu arada bizim için sevindirici bir şey oldu anne- babam geldi. Tabii bu da benim için güzel bir şey.
Neyse tarifime gelince kesinlikle kim yediyse olumlu konuştu. Hatta bir okulda bir öğretmen arkadaşım ''Bu kekse diğerleri ne! Diğerleri kekse bu ne?'' demişti de çok gülmüştük. Buram buram fındık kokan bir kektir kendisi.
MALZEMELER:
- 4 yumurta
-
1,5 su bardağı toz şeker
-
1 çay bardağı süt (ben büyük çay bardağı kullandım)
-
1 çay bardağı sıvı yağ (ben büyük çay bardağı ve fındık yağı kullandım)
-
1 su bardağı toz fındık (rondodan çektim)
-
1veya 2 paket bitter çikolata (miktarı çikolata severliğinize kalmış)
-
1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
-
1 paket vanilya
-
1-2 kaşık kadar tereyağı
- 2 -3 bardak kadar
un
YAPILIŞI:
- Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve
köpürene kadar iyice çırpıyoruz.
- Sütü, sıvı yağı döküyoruz ve
karıştırıyoruz.
- Çikolatayı bir kaseye kırıyoruz ve buhar üstüne
oturtarak ben mari usulü eritiyoruz.
- Tereyağını da eritiyoruz ve
karıştırma kabına döküyoruz.
- Vanilyayı ve toz fındığı
döküyoruz,
- Ununu Kabartma tozunu ve karbonatı birlikte eliyoruz.
- Unu eklerken kıvamını kendimiz ayarlayarak ekliyoruz.
- Harcımızı karıştırıyoruz.
- Kek
kalıbını margarinle yağlıyoruz. unluyoruz ve kek harcını döküyoruz.
- Eritilmiş
çikolatayı kek harcının üzerine döküyoruz ve bir çubukla karıştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Dost, arkadaş, akraba sohbeti ve sıcak bir bardak çay eşliğinde ikram ediyoruz.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder