Yumuşak kurabiye-kek arasında gerçekten nefis bir kurabiye. Ne çok kek hamuru gibi cıvık, ne de kurabiye hamuru gibi katı bir hamur
olacak. İkisinin arası kıvamda, ellerinizi yağlayarak şekil
verebileceğiniz bir hamur kıvamında. Ben dondurma kaşığını sıvı yağa batırarak tepsiye diziyorum.
Kurabiyeyi farklı herkesin damak zevkine göre lezzetlerle hazırladım. Hindistan cevizli, hindistan ceviz-damla çikolatalı, üzüm-cevizli, yaban mersin-cevizli....Beğeneceğinizi umduğum bir kek-kurabiyesi diyebilirim.
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ev yoğurdu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- yarım limon kabuğu rendesi
- 1 büyük çay bardağı ceviz
- 4 su bardağına yakın un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- Kuru üzüm, ceviz, hindistan cevizi, damla çikolata, yaban mersini
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
- Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı ekliyoruz.
- Unu birden değil bardak bardak
ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzüm, ceviz, damla çikolata, hindistan cevizi, yaban mersinini bu aşamada ekliyoruz. Bu malzemelerden hamurun bir köşesine ekledim orayı tepsiye koyduktan sonra diğer malzemeleri sırayla aynı yöntemle yaptım.
- Ben dondurma kaşığıyla şekil verdim. Dondurma kaşığını hafif sıvı yağa batırarak hamurdan alıyoruz, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı
olarak diziyoruz.Çünkü kurabiyeler iki kat büyüyor .
- Ellerinizle yapacaksanız ellerinizi hafif sıvı yağa batırarak
hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde
yuvarlıyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı
olarak diziyoruz.
- Kurabiyelerin üzerine ceviz, toz şeker ve arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırına kurabiyeleri tamamen
kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder