Ben tavuk yaparken o anki aklıma gelenlerle sosluyorum.Her zaman birbirinden farklı ve birbirinden lezzetli tavuk yemekleri ortaya çıkıyor. Tavuk yada et ızgarayı döküm tavada yapıyorum. Hem ızgara lezzeti veriyor, hem de daha sağlıklı oluyor. Bu tarifime gelince sos ayarlamalarını (azlık-çokluk) kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
MALZEMELER:
- Parça tavuk (but, pirzola, ızgaralık, kanat ne isterseniz)
- 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı acı sos (acısso)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1-2 diş dövülmüş sarımsak
- kekik
- ada çayı
- fesleğen
- biberiye
- tuz
- pul biber
- karabiber
YAPILIŞI:
- Tavuklarınızı iyice yıkayıp süzülmeye bırakın.
- Geriye kalan bütün malzemeleri birbirine karıştırın.
- Yavuklarınızı da içine ekleyip iyice birbirleriyle karıştırın.
- Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
- Demir döküm tavayı ocağa koyup ısıtın içine tavuklarınızı yerleştirerek güzelce kızartın.
- Salata, patates, püre, pilav arzu ettiğiniz birisiyle servis edin.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder