Çay saatlerine ve özellikle et yemeklerinin yanına yakışacak olan salatamın tarifine gelince:
TATLI TURŞULU ALMAN PATATES SALATASI |
MALZEMELER:
- 4 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet büyük salatalık turşusu(Kühne Gewürzgurken Alman Tipi yoksa normal salatalık turşusu da kullanılabilir diye düşünüyorum )
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 4 yemek kaşığı turşunun suyundan
- 1 tatlı kaşığı hardal (konmayabilir de)
- 1 veya 2 adet yumurta
- tuz
- pulbiber
- arzu edilirse bir adet ekşi yeşil elma
YAPILIŞI:
- Patatesleri klasik patates salatası yapar gibi haşlayıp ,soyup iri küpler haline doğrayın.
- Ekşi elmayı da soyup doğrayın.(konmayabilir)
- Kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuz ile ovup yıkayarak acı suyunu akıtın.
- Alman tipi tatlı salatalık turşusundan halka halka dört beş adet salatalığı doğrayın.Turşu mutlaka bu marka olmalıdır.
- Bir kasede mayonez,hardal ve turşu suyunu kaşık ile karıştırın.
- Patateslere soğanı,elmayı ,turşuyu ,mayonezli sosu ,tuzu katın.Bir güzel harmanlayın.
- Salatanızı servis tabağına alın.
- Üzerine katı haşlanıp halka halka doğranmış yumurta ve kırmızıpulbiber ile süsleyin.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder