5 Kasım 2013 Salı

TATLI TURŞULU ALMAN PATATES SALATASI

  Bu salata et,tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Salatanın en büyük özelliği ve en önemli husus sadece Kühne Alman Tipi Tatlı Salatalık Turşusuyla yapılacak olması.
   Çay saatlerine ve özellikle et yemeklerinin yanına yakışacak olan salatamın tarifine gelince:

TATLI TURŞULU ALMAN PATATES SALATASI






MALZEMELER:
  • 4 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 adet büyük salatalık turşusu(Kühne Gewürzgurken Alman Tipi yoksa normal salatalık turşusu da kullanılabilir diye düşünüyorum )
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı turşunun suyundan
  • 1 tatlı kaşığı hardal (konmayabilir de)
  • 1 veya 2 adet yumurta
  • tuz
  • pulbiber
  • arzu edilirse bir adet ekşi yeşil elma
YAPILIŞI:

  1. Patatesleri klasik patates salatası yapar gibi haşlayıp ,soyup iri küpler haline doğrayın.
  2. Ekşi elmayı da soyup doğrayın.(konmayabilir)
  3. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuz ile ovup yıkayarak acı suyunu akıtın.
  4. Alman tipi tatlı salatalık turşusundan halka halka dört beş adet salatalığı doğrayın.Turşu mutlaka bu marka olmalıdır.
  5. Bir kasede mayonez,hardal ve turşu suyunu kaşık ile karıştırın.
  6. Patateslere soğanı,elmayı ,turşuyu ,mayonezli sosu ,tuzu katın.Bir güzel harmanlayın.
  7. Salatanızı servis tabağına alın.
  8. Üzerine katı haşlanıp halka halka doğranmış yumurta ve kırmızıpulbiber ile süsleyin.
  9. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama