5 Kasım 2013 Salı

MAYALI PİŞİ


 Salata salata biraz da hamur işi tarifi verelim.Hafta sonu genelde kahvaltılar renklenir,çeşitlenir... Bu da bir hafta sonu çeşidimdendir. Aynı hamurdan çeşitlemeler yapılabilir.Sade ve içli olarak hazırlanabilir. İç olarak peynir, patates , kıyma, salam, sosis, sucuk...damak zevkine göre içler hazırlanabilir.


MAYALI PİŞİLER
MALZEMELER:

  •  4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 küçük paket yaş maya ( yada 1 paket küçük kuru maya)
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kızartmak için çiçek yağı
İÇİ İÇİN:
  • peynir, patates , kıyma, salam, sosis, sucuk...damak zevkine göre içler hazırlanabilir.
YAPILIŞI:
  1. Unu bir kaba eleyin.
  2. Unun ortasını havuz gibi açarak ortasına maya,şeker,tuz konarak elle üçü karıştırılır.
  3. Ilık süt,su ve yağ bir kapta karıştırılarak una yavaş yavaş ekleyip, yoğurmaya başlayın. 
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 
  5.  Gerekirse un veya su  ilavesi yapın. 
  6. Üzerini kapatıp  mayalandırın.
  7. Mayalanan hamurdan bir miktar alıp, yuvarlayın. unlanmış tezgahta ince açın. İstediğiniz büyüklükteki  şeklillendirin. 
  8. İçli olanları da açıp içini koyup kapatın.
  9. Kızgın yağda pişileri kızartın.
  10.  Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. 
  11. Yağı süzülen pişileri servis tabağına alın.
  12.  Yanında kahvaltılıklar ile servis yapın.Afiyet , bal , şeker olsun!!!


SADE PİŞİLER

İÇLİ PİŞİLER

KAHVALTIDA PİŞİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama