Salata salata biraz da hamur işi tarifi verelim.Hafta sonu genelde kahvaltılar renklenir,çeşitlenir... Bu da bir hafta sonu çeşidimdendir. Aynı hamurdan çeşitlemeler yapılabilir.Sade ve içli olarak hazırlanabilir. İç olarak peynir, patates , kıyma, salam, sosis, sucuk...damak zevkine göre içler hazırlanabilir.
MALZEMELER:
- 4 su bardağı un
-
1 su bardağı ılık su
-
1 su bardağı süt
-
2 yemek kaşığı zeytin yağı
-
1 küçük paket yaş maya ( yada 1 paket küçük kuru maya)
-
1-2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
-
Kızartmak için çiçek yağı
İÇİ İÇİN:
- peynir, patates , kıyma, salam, sosis, sucuk...damak zevkine göre içler hazırlanabilir.
YAPILIŞI:
-
Unu bir kaba eleyin.
- Unun ortasını havuz gibi açarak ortasına maya,şeker,tuz konarak elle üçü karıştırılır.
- Ilık süt,su ve yağ bir kapta karıştırılarak una yavaş yavaş
ekleyip, yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Gerekirse un veya su ilavesi yapın.
- Üzerini kapatıp
mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan bir miktar alıp, yuvarlayın. unlanmış tezgahta
ince açın. İstediğiniz büyüklükteki şeklillendirin.
- İçli olanları da açıp içini koyup kapatın.
- Kızgın yağda pişileri kızartın.
- Kağıt havlu
serilmiş bir tabağa çıkarın.
- Yağı süzülen pişileri servis tabağına
alın.
- Yanında kahvaltılıklar ile servis yapın.Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder