Bu Puddingin lezzeti Newyork`tan .Türkiye`de Cook Shop adlı cafelerde sunuluyor...Çok lezzetli,muzlu ve içi kıtır bisküvilerle dolu bir pudding.Yemek bloglarında karşıma çok çıkınca ben de deneyeyim dedim. Ev halkının yorumları gayet olumlu...Puding çok lezzetli bulundu.Biraz oyalayıcı gibi ama... Sütlü tatlı sevenler kesinlikle denemeli diyorum...
MAGNOLİA PUDİNG'im |
MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket bebe bisküvisi
- muz
- 1kutu süt kreması (200 ml.küçük paketlerden)
- yarım paaket labne peyniri
- Yarım paket Dr. Oetker pasta kreması tozu (Yarım su bardağı süt ile çırpılacak)
- Bisküvileri dövün,iyice un gibi olmayacak. Arada biraz büyük parçalar kalacak.
- Sütün içine yumurta sarıları, un, şeker ve nişastayı ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte iyice pişirin.
- Pişen kremanıza 1 paket vanilyayı velabne peynirini ekleyin ve ara ara karışırarak havalandırın, soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra daha önceden yaparak buzdolabında beklettiğimiz Dr. Oetker pasta kreması ve 1 paket süt kremasını ekleyerek pudingimizi mixerle çırparak karıştırın.
- İyice birbirine karışıp, beraber yumuşak bir krema olacak.
- Kremamız hazır.
- Şimdi muzları dilimleyin.
- Kuplara veya arzu ettiğiniz servis kabına önce biraz bisküvi kırıntısı,sonra puding, üzerine muz onun üzerine yine aynı sırayla kupları tamamlayın en üstte pudigle tamamlayın.
- Daha sonrada hazırladığınız puddingi buzdolabına koyun ve en az 4 saat soğumaya bırakın.
- Servis edeceğiniz zaman üzerini muzla, büskivi kırıntısıyla ve arzuya göre çikolata sosla servis edin.
- Ben tek tek servis kapları kullandım,siz arzuya göre tek büyük bir borcamda da yapabilirsiniz.
- Bu ölcüden 8 adet çıkıyor. Afiyet, bal, şeker olsun!!!
MAGNOLİA PUDİNG'lerim servise hazır. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder