11 Kasım 2013 Pazartesi

HİNDSTAN CEVİZLİ MUFFİN (CUPCAKE)

   Bu muffin hamurunu hazırladıktan sonra muffininizi '' damla çikolatalı, hindistan cevizli, üzümlü, fındıklı, cevizli, kuru meyveli...'' çeşitlndirerek hazırlayabilirsiniz. Kesinlikle pişman olmayacağınız güzel bir muffin.Ertesi günde tazeliğini ve yumuşaklığını koruyor. Çocuklarınızın beslenme çantalarına, bir bardak çayın yanına, köpüklü bir kahvenin yanına çok yakışarak eşlik edeceğinden emin olabilirsiniz...

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİNLERİM FIRIN YOLUNDA

MALZEMELER:


  • 2,5 bardak
  • 1 -1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat(dr. Oatker)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı  yoğurt
  • Muffin kek kalıbı 
ÜZERİNE:
  • Hindistan cevizi
  • Çeşitli tatlarda (beyaz, pembe, bitter) 
YAPILIŞI: 


  1. Fırını 170 dereceye alın.
  2.  Toz şeker,  ve yumurtaları mikserle çırpın.
  3. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın.
  4. Ayrı bir kapta un, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.
  5. Sıvı karışıma  unlu karışımı karıştırarak ilave edin, mikserle homojen bir karışım elde edene kadar  karıştırın. 
  6. Baz muffini hazırladık.
  7. İçine istediğiniz karışımdan yapabilirsiniz.Damla çikolata, üzüm, ceviz, fındık, hindistan cevizi arzu ettiğinizi karışıma ilave edin. 
  8. Muffin kağıtlarına karışmdan üçte ikisine gelecek kadar koyun.
  9. Önceden ısıttığınız fırında 16--170 derecede pişirin. Üzeri altın-kahve renginde olunca fırından alın.
  10. Afiyet, bal, şeker olsun!!!


DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİNLER

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFİNLER

FIRINDAN ÇIKAN ÇEŞİTLİ LEZZETLERDE MUFFİLERİM
 
 
                                      
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama