Bu muffin hamurunu hazırladıktan sonra muffininizi '' damla çikolatalı, hindistan cevizli, üzümlü, fındıklı, cevizli, kuru meyveli...'' çeşitlndirerek hazırlayabilirsiniz. Kesinlikle pişman olmayacağınız güzel bir muffin.Ertesi günde tazeliğini ve yumuşaklığını koruyor. Çocuklarınızın beslenme çantalarına, bir bardak çayın yanına, köpüklü bir kahvenin yanına çok yakışarak eşlik edeceğinden emin olabilirsiniz...
MALZEMELER:
- 2,5 bardak
- 1
-1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat(dr. Oatker)
- 1
paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Muffin kek kalıbı
ÜZERİNE:
- Hindistan cevizi
- Çeşitli tatlarda (beyaz, pembe, bitter)
YAPILIŞI:
- Fırını
170 dereceye alın.
- Toz şeker, ve yumurtaları mikserle çırpın.
- Üzerine
yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın.
- Ayrı
bir kapta un, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın.
- Sıvı karışıma unlu karışımı karıştırarak ilave edin,
mikserle homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Baz
muffini hazırladık.
- İçine istediğiniz karışımdan
yapabilirsiniz.Damla çikolata, üzüm, ceviz, fındık, hindistan cevizi arzu ettiğinizi karışıma ilave edin.
- Muffin kağıtlarına karışmdan üçte ikisine gelecek kadar koyun.
- Önceden
ısıttığınız fırında 16--170 derecede pişirin. Üzeri altın-kahve renginde
olunca fırından alın.
- Afiyet, bal, şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder