5 Kasım 2013 Salı

KIRMIZI PANCAR SALATASI

   Günümüzde artık hazır gıdadan ziyade doğal gıdaya yönelme başladı. İlaçlı tarımdan dolayı ne kadar doğal olduğu tartışılırsa da elimizden geldiği kadar biz anneler buna dikkat etmeye çalışıyoruz.En azında taze sebze diye düşünüyoruz...
   Tarifime başlamadan önce kırmızı pancarın faydalarından biraz bahsetmek isterim.Tabii ki bu araştırmamı internet üzerinden alıntılar yaparak hazırladım.
    Pancar: Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok tüketilen türleridir. A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir. Şifa amacıyla kullanılan kırmızı pancardır.
 Pancarın Faydaları: Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur.Saç dökülmeleri, sedef hastalığı, egzama hastalığı, ürtiker, kurdeşen, vücut kaşıntıları hastalıklarına faydalıdır. Cildi güzelleştirir Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır. Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
 Yapılan bir araştırmada günde bir bardak kırmızı pancar suyunun 24 saat boyunca tansiyonu düzenlediği söylenmekte ve yazılmaktadır. 
     Bizim evde sevilerek yeniyor. Et, tavuk,balık yanında veya misafire çay pasta börek eşliğinde ikram olarak hazırlanabilir.  Renginin güzelliği göze,lezzeti ise damağa hitap etmektedir.

KIRMIZI PANCAR SALATASI

MALZEMELER:
  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  •  2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI:
  1. Pancarların kabuklarını soyarak rendeleyin.(Ben diğer tariflerde olduğu gibi haşlamadan yapıyorum . Çok da güzel oluyor.)
  2. Sarımsakları ezin.
  3. Rendelediğiniz pancarları geniş bir karıştırma kabına alın.
  4. İçine yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.(Yoğurt, sarımsak miktarını damak zevkinize göre azaltarak veya çoğaltarak ayarlayabilirsiniz.)
  5.  Süsleyerek servis yapın.Afiyet , bal , şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama