21 Ekim 2013 Pazartesi

PASTIRMALI PATATES

Kahvaltıda değişiklik arayanlar hep aynı şeylerden sıkıldım diyenler için farklı ve güzel bir tarif.

PASTIRMALI PATATES
MALZEMELER:
  • 4-5 adet iri patates
  • 150 gram pastırma
  • zeytinyağı
  • kaşar peyniri
  • tuz,kekik,fesleğen
YAPILIŞI:
  1. Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak şekilde ince ince dilimlenir.
  2. Uygun bir fırın tepsisi yağlanır patatesler dizilir.
  3. Patateslerin üzerine fırça ile yağ sürülür,tuz,kekik.fesleğen serpilir.
  4. Patateslerin üzerine pastırmalar dizilir.
  5. Pastırmaların üzerine tekrar patatesler dizilir,
  6. Patateslerin üzerine fırça ile yağ sürülür,tuz,kekik.fesleğen serpilir.
  7. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına  verilir.
  8. Patateslerin üveri kızarınca fırından çıkarılarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek tekrar fırına verilir.
  9. Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkarılır.Kahvaltı sofrasında yerini alır.Afiyetle yenilir.
  10. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

PASTIRMALI PATATESİN TEPSİYE DÖŞENMESİ

PASTIRMALI PATATESİN KAŞAR PEYNİRLİ HALİ

FIRINDA ÇIKAN MİSS GİBİ KOKAN PASTIRMALI PATATES

PASTIRMALI PATATES SERVİSTE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama