Kurban Bayramı'nda kurban kesilince buzdolabı buzluğunda extra yer ihtiyacından doğan buzluktakileri tüketme eyleminin araştırmasından doğan bir tatlıdır.Buzlukta ramazanda künefe yapmak için aldığım fakat aile fertlerinin bir araya gelmesini beklediğim bir türlü yapamadığım ileride yaparım diye dondurucuya attığım kadayıflardan yaptım.Hazır aile fertlerinide bayram dolayısıyla toplamışken farklı bir şeyler deneyeyim dedim.Sonuçtanda çok memnun oldum. Bundan sonra davet sofralarımda yer alacağından emin olabilirsiniz.Tavsiye ederim çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.(Ailedeki gurmelerim özellikle ortanca oğlum Aytuğ duygularını böyle ifade ettiler.)
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı.)
- 300-400 gr kadar çiğ kadayıf.( ufalanmış-doğranmış )
- 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
ŞURUBU:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limon
YAPILIŞI:
- Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce
çırpalım.
- Vanilya , sıvı yağ ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma
tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim.
- Son
olarak kadayıf ve çeviz içimizi de ekleyelim. Çok az çırpalım (ben kadayıfı kattıktan sonra elimle karıştırdım)
- Yağlanmış
tepsimize orantılı bir şekilde yayadım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Bu arada şekerimizi, suyumuzu ve yıkanıp dilimlenmiş limonlarımızı tenceremize koyalım.
- Yaklaşık 15- 20 dakika orta hararetli ocakta
kaynatalım. Altını kapatalım bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Hindistan cevizi.dondurma veya kaymakla süsleyerek servis edelim.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
NOT: Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. Şerbet tatlıya çok yumuşak olmasın diye yavaş yavaş ve
aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder