21 Ekim 2013 Pazartesi

KADAYIFLI KEK TATLISI

   Kurban Bayramı'nda kurban kesilince buzdolabı buzluğunda extra yer ihtiyacından doğan buzluktakileri tüketme eyleminin araştırmasından doğan bir tatlıdır.Buzlukta ramazanda künefe yapmak için aldığım fakat aile fertlerinin bir araya gelmesini beklediğim bir türlü yapamadığım ileride yaparım diye dondurucuya attığım kadayıflardan yaptım.Hazır aile fertlerinide bayram dolayısıyla toplamışken farklı bir şeyler deneyeyim dedim.Sonuçtanda çok memnun oldum. Bundan sonra davet sofralarımda yer alacağından emin olabilirsiniz.Tavsiye ederim çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.(Ailedeki gurmelerim özellikle ortanca oğlum Aytuğ  duygularını böyle ifade ettiler.)

KADAYIFLI KEK TATLISI
MALZEMELER:
  •  4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı.)
  • 300-400 gr kadar çiğ kadayıf.( ufalanmış-doğranmış )
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
ŞURUBU: 
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon
YAPILIŞI:
  1. Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. 
  2. Vanilya , sıvı yağ ilave edelim çırpmaya devam edelim. 
  3. Un ve kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. 
  4. Son olarak kadayıf ve çeviz içimizi de ekleyelim. Çok az çırpalım (ben kadayıfı kattıktan sonra elimle karıştırdım)
  5. Yağlanmış tepsimize orantılı bir şekilde yayadım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Bu arada şekerimizi, suyumuzu ve yıkanıp dilimlenmiş limonlarımızı tenceremize koyalım.
  8. Yaklaşık 15- 20 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım. Altını kapatalım bir kenarda soğumaya bırakalım.
  9. Hindistan cevizi.dondurma veya kaymakla süsleyerek servis edelim.
  10. Afiyet , bal , şeker olsun!!!
NOT: Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. Şerbet tatlıya çok yumuşak olmasın diye yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.

TEPSİDE KADAYIFLI KEK TATLISI  

DONDURMA EŞLİĞİNDE KADAYIFLI KEK TATLISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama