14 Ekim 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI PUDİNG

ÇİKOLATALI PUDİNGLER

MALZEMELER:

  • 1 litre süt
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket bitter çikolata veya damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
SÜSLEMESİ İÇİN:
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
  1. Puding pişireceğiniz tencereyi ocağa koyun. İçine süt,toz şeker,bir yumurta , nişasta , kakao ve unu ekleyin çırpcıyla iyice çırpın. 
  2. Tel çırpıcı ile devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin.
  3. Kıvamına göre süt veya nişasta ekleyebilisiniz.
  4. Kaynamak üzereyken parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. ( dibinin tutmaması için ) 
  5.  İnmeden  içine tereyağ veya margarini ekleyin ( parlaklık vermesi için ) eriyene kadar karıştırın  ve ocağın altını kapatın. 
  6. Daha sonra kaselere servisini yapın. 
  7.  Puding dışarıda soğuduktan sonra üzerini Hindistan cevizi  ve toz Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında da soğutarak soğuk olarak ikram edin.  
  8. Afiyet , bal , şeker olsun....

ÇİKOLATALI PUDİNG TENCEREDE PİŞERKEN

ÇİKOLATALI PUDİNGLER

NEFİSSS ÇİKOLATALI PUDİNGLER


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama