14 Ekim 2013 Pazartesi

ANTEP FISTIKLI KEŞKÜL

   Nedendir bilemiyorum üzerimde bir keyifsizlik var.Biraz rahatsızlık , birar isteksizlik...Yaz tatili , yazlıkta geçirilen iki ay , eve dönüş , okullar açıldı , tayin problemim , kısa bir Malatya anne-baba , akraba ziyaretim , dönüş... daha söylenecek bir şey kadı mı ki?
   Yemek resimlerim birikti...Yenileri eklendi...Eh artık yeter dedim bilgisayarımın başına geçtim. Artık sütçüm de kapma süt getiriyor ya anne usulü süt alınıp kaynatılıyor.Bu mis gibi sütle tatlılar yapılıyor. Bu günlerde hazır paket alıp süte katıp pişirmek yerine eski usül kendi emeğimle sütlü tatlılarımı yapma merakım başladı. Hazır ocak başına geçmişken çikolatalı puding ve fıstıklı keşkül birlikte yapılarak ev halkına bayram öncesi ön bayram yaptırıldı.Önce fıstıklı keşkülün tarifini vereyim. Hafif ve güzel bir sütlü tatlı.Tavsiye edilir...

ANTEP FISTIKLI KEŞKÜL
MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 kaşık çekilmiş Antep fıstığı
  •  2dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı pirinçunu
  • 2 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
  1. Sütün bir bardağı ayrılarak kalan süt ve şeker kaynatılır.
  2. Bir bardak süte iki yumurta sarısı,un , pirinç unu topak kalmayana kadar çırpılır.
  3. Kaynayan süte yavaşça karıştırılarak eklenir.
  4. Beş dakika kadar kaynattıktan sonra Antep fıstığı eklenir.
  5. Bir taşım daha kaynttıktan sonra bardaklara paylaştırılır.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabında da soğutularak servis yapılır. Afiyetle yenir. Afiyet , bal , şeker olsun...

BARDAKTA ANTEP FISTIKLI KEŞKÜLLERİM

NEFİS ANTEP FISTIKLI KEŞKÜL

ÇİKOLATALI PUDİNGLER VE FISTIKLI KEŞKÜLLER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama