Eveet uzunca bir süredir blogumla ilgilenemedim.Yaz tatiliydi,dönüş ile birlikte bitmek bilmez temizlik olayım,okul ile ilgili yine bitmek bilmeyen tayin problemlerim, oğluşumun 6. sınıfa başlaması,birazda sağlık prblemleri derken......eee!!!daha ne olsun...Sonuç bugüne kadar bloğuma tarif eklemedim.Elde resim çok gelgelelim tarif eklemeye zaman yok.
Bu tatlıyı yazlıkta Ramazan Bayramı'nda yapmıştım.Çok beğenilmişti. Benden söylemesi vede yazması size de uygulaması....
- ŞEKERPPARE İÇİN:
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limon
- ÜZERİNE:
- badem veya fındık içi
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu ve yıkanıp kabuklarıyla yuvarlak dilimler halinde kesilmiş limonları küçük bir tencerede kaynatın..
2. Ateşten alıp ılıtın.
ŞEKERPARESİNİN YAPILIŞI:
- 2 yumurta , 1 su bardağı pudra şekeri birbirine karıştırılarak içine 1 paket yumuşak margarin eklenir tekrar karıştırılır.
- Üzerine 4 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi, ,1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un, karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu azar azar ekleyin.)
- Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp yuvarlayarak ,üzerine önce yumurta sarısı sürüp,sonra ortasına bademleri batırın.
- Diğerlerini de oval şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile hafif derin çizgi çekin..
- Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
- Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
- 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
- Servis yapacağınız zamana kadar bekletin.Arzu ederseniz dondurmayla yada sade çayın kahvenin yanında servis yapın.Afiyet,bal,şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder