20 Haziran 2013 Perşembe

SÜTLÜ FASULYE KAVURMASI

    Uzun zamandır blogumla ilgilenemiyorum. Bel fıtığı denen bir illetle boğuştum, yıl sonu , karne işlemleri , ev , okul ... derken liste uzuyorrr...
     Bugün hafif , lezzetli , güzel , hem kahvaltıda hem de yemek olarak yenilebilecek bir tarif. Fasulye en sevdiğim yaz sebzesidir. Her halini severim...Malzemeleri okuduğunuzda şaşıracaksınız bunlar nasıl birbirine uyum sağlıyor diye uyuyor hem de çok güzel oluyor. Bizim evde sevilerek yeniyor. Tavsiye ederim.

SÜTLÜ FASULYE YEMEĞİ
MALZEMELER:
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 litre süt
  • 2-3  adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • pulbiber
  • Karabiber
 YAPILIŞI:
  1. Bir kilo fasulye incecik doğranır. 
  2. Fasulyeler tencereye alınarak sıcak su koyulur ve haşlanır. 
  3. Pişen fasulyeler süzülür. 
  4. Soğan ve sarımsaklar doğranarak yağda kavrulur.
  5. İçine  yumurtalar kırılıp pişirilir. 
  6. Pişen yumurtaya suyu süzülen fasulyekonarak kavurmaya devam edilir. 
  7. Yumurta ve fasulyeye bir litreye yakın süt dökülüp sütünü çekene kadar pişirilir. 
  8. Karabiber, pul biber ve tuz serpilip karıştırılır.
  9. Servise hazırdır. Afiyet , bal , şeker , olsun!!!

NEFİS BİR TABAK SÜTLÜ FASULYE KAVURMASI
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama