25 Mart 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA-2

   Yine bloguma uzun zamandır zaman ayıramıyorum. Tarifler birikti. Aklım da burada ama bir türlü zaman bulamıyorum. Bugün bir bahar yemeği olan hafif bir zeytinyağlı bakla tarifi vereceğim. Daha önce de zeytinyağlı bakla tarifi vermiştim ama bu tarf de hem yapımı pratik (soğanları kavurmadan çiğden konuluyor)hem de lezzetli...


ZEYTİNYAĞLI BAKLA







MALZEMELER:

  • 1 kg bakla
  • 3 soğan
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 3 küp şeker veya 1 yemek kaşığı toz şeker
  • su
ÜZERİ İÇİN:
  • dereotu
  • yoğurt
  • sarımsak   
YAPILIŞI:
  1. Kuru soğanları piyazlık doğruyoruz. 
  2. Baklaları ayıklıyoruz ,kırıyoruz ve kararmaması için 1 kaşık unla hazırladığımız suda bekletiyoruz
  3. Tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. 
  4. Zemine soğan koyuyoruz, üzerine bakla koyuyoruz.
  5.  Kat kat bu şekilde döşerken ortaya uzun (bakla boyutunda ) doğranmış yeşil soğanın yarısını  koyuyoruz. 
  6. Tekrar kat kat bakla ve soğan koyuyoruz. 
  7. En üste de kalan yeşil soğanı ilave ediyoruz. 
  8. Üzerine zeytinyağı döküyoruz. 
  9. Tuzunu ve küp şekerini ilave ediyoruz. Un serpiyoruz.
  10.  Kenardan az su veriyoruz. 
  11. Üzerine bir servis tabağını ters çevirip kapağını kapatarak kaynayana kadar normal ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz  
  12. Ilıdıktan sonra doğradığımız dereotunu serpiyoruz.
  13. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet , bal , şeker olsun!!!  

YANINDA SARIMSAKLI YOĞURTLA ZEYTİNYAĞLI BAKLA
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama