7 Mart 2013 Perşembe

VİŞNELİ KEK

     Bulut gibi! Bir kek . Hafif , lezzetli , yumuşak...Aralarında ağıza gelen mayhoş vişne de ödülü gibi...
   Daha ne diyeyim , ne söyleyeyim haydi mutfağa...

VİŞNELİ KEK

MALZEMELER:
  • 3veya 4 adet iri yumurta (ben 4 kullandım)
  • 1,5 Su Bardağı Şeker 
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 
  • 1 Su Bardağı Süt 
  • 2,5 Su Bardağı Un ( duruma göre azaltılıp artırılabilir)
  • 1,5 Paket Kabartma Tozu 
  • 1 Paket Vanilya veya Dr Oatker sıvı limon sosu
  • Dondurulmuş veye taze vişne
YAPILIŞI:
  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Süt ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
  3. Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
  4. Kare veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
  5. Üzerine vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız, mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
  6. Önceden ısıtılmış, önce175 derece fırında kabarıncaya kadar daha sonra 150-160 dereceye alarak batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  7. Afiyet , bal , şeker olsun !!! 


FIRINA GİRMEDEN VİŞNELİ KEK





BİR DİLİM VİŞNELİ KEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama