Bulut gibi! Bir kek . Hafif , lezzetli , yumuşak...Aralarında ağıza gelen mayhoş vişne de ödülü gibi...
Daha ne diyeyim , ne söyleyeyim haydi mutfağa...
MALZEMELER:
- 3veya 4 adet iri yumurta (ben 4 kullandım)
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Süt
- 2,5 Su Bardağı Un ( duruma göre azaltılıp artırılabilir)
- 1,5 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya veya Dr Oatker sıvı limon sosu
- Dondurulmuş veye taze vişne
YAPILIŞI:
- Oda
sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım
krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Süt
ve yağı ekleyip, biraz daha çırpın.
- Un ve
kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve çok az çırpın.
- Kare
veya dikdörtgen bir borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı
borcama dökün.
- Üzerine vişneleri dizin, vişneleri donmuş kullanacaksanız,
mutlaka çözülmesini bekleyin, yoksa üstünde kalmayıp içine gömülüyorlar.
- Önceden
ısıtılmış, önce175 derece fırında kabarıncaya kadar daha sonra 150-160 dereceye alarak batırdığınız kürdan temiz
çıkıncaya kadar pişirin.
- Afiyet , bal , şeker olsun !!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder