7 Mart 2013 Perşembe

ISPANAKLI KİŞ


   Üzerimde bir tembellik var! Herhalde baharın etkisi !! Ya da gün boyu koşturmaktan yoruluyorum ondan olsa gerek blogumla hiç ilgilenemiyorum .Tarifler birikti ama ben bir türlü bilgisayarın başına geçip de yazamıyorum. Bu gece bir kaç tarif arka arkaya vermeyi düşünüyorum. Haydi hayırlısı...
   Bu tarifim yani ıspanaklı kiş tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Çok güzel , hem sebzeli hem de hamuru çok kalın olmadığı için de ayrıca güzel...Gelelim tarife:

NEFİS BİR DİLİM ISPANAKLI KİŞ

             MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
  • 2,5 su b. un
  • 125 gr. tereyağı
  • 2 çorba k. yoğurt
  • 1 çay k. kabartma tozu 
  • 1 çay k. tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
İÇ HARCI İÇİN:
  •  Ispanak
  • 1 soğan
  • 200 gram kıyma
  • Biraz pastırma (isteğe bağlı ama lezzet veriyor)
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Beyaz veya tulum peyniri (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 veya 3 yumurta 
ÜZERİ İÇİN:
  •    Kaşar peyniri rendesi
İÇİNİN YAPILIŞI


  1. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz derin bir tavada kavuruyoruz. 
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Pastırmayı da doğrayıp  birlikte kavuruyoruz. 
  4. Ispanak yaprağını doğrayıp ekliyoruz.
  5.  Tuz  , pulbiber ve karabiber ekliyoruz.
  6.  Biraz çevirip ıspanaklar söndükten sonra altını kapatıyoruz. 
  7. Hamuru için, unu karıştırma kabına döküp ortasını açıyoruz.
 HAMURUN YAPILIŞI:
  1.   Unu ,tuzu , kabartma tozunu yoğurma kabına alalım. Buzdolabından çıkan soğuk yağı küpler halinde keserek unun ortasına koyalım.Hızlıca yağları eritmeden yoğuralım. (Mümkünse robotta yoğuralım). 
  2. Yoğurdu ve soğuk suyu kaşık kaşık ekleyerek kıvam alıncaya kadar  yoğuralım.  
  3. Hamuru tezgaha koyup merdane ile açıyoruz. 
  4. Yağlanmış kalıbın tabanına hamuru koyuyoruz. 
  5.    Kalıba yerleştirin. Kenarlarından bastırarak kalıbın şeklini aldırın daha sonra üzerinden merdaneyle geçerek fazlalığını kesin .
  6. Hamurun her tarafı çatalla delinir. Fazla kabarmaması için... 
  7. Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürüp yarı pişirilir. Maksat içi çeksin.
  8. Yarı pişmiş kiş hamuru fırından çıkarılır....
  9. Ilıyan ıspanaklı harcın içine 3 yumurtayı kırıyoruz. 
  10. Kremayı döküp karıştırıyoruz. 
  11. Beyaz peynir ve kaşar peynirinin yarısını ekliyoruz.. 
  12. Hepsini karıştırdıktan sonra kiş hamurunun üzerine döküp yayıyoruz.
  13. Üzerine kaşar peynirinn yarısını rendeliyoruz.
  14.  Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. 
  15. Sıcak sıcak , bir bardak ayranla yiyiyoruz.Afiyet , bal , şeker olsun!!!

ISPANAKLI KİŞ FIRINA GİRMEYE HAZIR


ISPANAKLI KİŞ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama