21 Şubat 2013 Perşembe

DOYURAN PASTA




İZMİR'İN MEŞHUR DOYURAN PASTASI

  

  Bloğuma uzunca bir süre ara verdim. Tarifler resimler çoğaldı ama ben yarıyıl tatiline girdim , herhalde ki yazamadım. 
   Bu pastayı kızkardeşim bir TV programında seyretmiş, denemeye karar vermiş. Bana da anlattı. Ben de biraz araştırma yaptım bu pasta hakkında: Nasıl doyuruyormuş? Diğerleri doyurmuyormuş da sadece bu mu doyuruyormuş? Anladım ki içinde yok yok.Bu sebepledir ki sahiden adına yakışır bir pastaymış bu ''Doyuran Pasta''
   Doyuran Pastayı İzmirliler bilirler. Genelde her pastanede dilimlik porsiyonlar şeklinde satılır. Lezzeti süperdir.  İzmir de çok satılan bir pasta çeşididir.
   Malzemesi listesi  biraz uzun gibi gelebilir. Ama yapımı çok  kolay. Marketlerde satılan hazır pandispanyadan yada keklerden de kullanabilirsiniz.  Ben  evde olan daha önceden yaptığım tüketemediğimiz kuru meyveli, yaban mersinli kekimi  kullandım . İsterseniz kendi klasik kek tarifinizle yeni bir kek de yapabilirsiniz.

Gelecek misafirleriniz için bir gece önceden de rahatlıkla yapabilirsiniz.İşte tarif;
MALZEMELER:
  • Kek (Evde vardı kullandım)
  • Bisküvi (Evde daha önceden açılmış yarım kalan bisküvileri kullandım)
  • 2 kaşık kakao
  • Kuru üzüm
  • Kuru kayısı doğranmış
  • Ceviz
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı krema veya süt
  • 1 paket çikolata (bitter )
  • Damla çikolata (bende pembe ve beyaz olanı da vardı içinde çok güzel göründü)
ÜZERİ İÇİN:
  • Bir paket bitter çikolata
  • Bir çay bardağı krema
  • Dövülmüş Antep fıstığı
YAPILIŞI:
  1. Bitter çikolatayı kremayla birlikte karıştırarak kaynatmadan eritin.
  2. Bisküviler ve kekleri elinizle ufalayın.
  3. Bütün malzemeleri bir araya getirin üzerine birlikte erittiğiniz çikolatalı kremayı da dökün hepsini birlikte yoğurn.
  4. Streç filimle şekil verin sarın dondurucuya koyun.
  5. Servise hazırlarken önce kremayla çikolatayı karıştırarak kaynatmadan eritin kenarda beklesin.
  6. Servis etmeden buzluktan çıkarın dilimleyin üzerine hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu dökün.
  7. Üzerine yeşil Antep fıstığı serpin. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

STREÇ FİLİMLE ŞEKİLLENMİŞ DOYURAN PASTA





ÇİKOLATA SOSU DÖKÜLMÜŞ DOYURAN PASTA




GÖRSEL BİR ŞÖLEN DOYURAN PASTANIN SON HALİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama