19 Aralık 2012 Çarşamba

ZEBRA (ÇİZGİLİ) KEK

 Evet uzunca bir süredir bloğuma uğrayamadım. Rahatsızlık , tayin problemi , isteksizlik , halsizlik derken... bilgisayar başına oturduysam da klavye kullanmayı bünye reddetti...Bugün size çok güzel , lezzeti , hafif , ıslak kek hissi veren bir kek tarifi vermek istiyorum . Denemenizi de tavsiye ediyorum. Benden söylemesi...


ZEBRA KEK

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
  • 1 şişe soda
  • 2,5-3 su bardağı un (kekin kıvamına göre ayarlanacak)
  • 3 kaşık iyi bir kakao
  • 1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 Dr. oetker  sıvı limon aroması 
 YAPILIŞI:
  1. Şekeri, yumurtalar ile şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Daha sonra yağ , soda limon aromasını sırasıyla ekleyin .
  3. Sonrada kuru malzemeleri (un , kabartma tozu , karbonat karışımı) ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı ikiye ayırın .Yarısına 3 çorba kaşığı kakao ve 3-4 kaşık kadar süt koyup çırpın.(Süt kakao hamurumuzu katılaştırılacağı için beyaz hamurla aynı akıcılıkta olsun diye eklenir.)
  5. Yağlanmış yuvarlak borcama veya benim koyduğum gibi bir tepsiye (tavsiyem yuvarlak bir kap olması hamurları daha iyi dökersiniz.)
  6. Önce kakaolu kek hamurundan 1 kepçe cok yavaş tepsinin tam ortasına döküyoruz.
  7. Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe döküyoruz
  8. Kek hamuru bitinceye kadar işleme devam ediyoruz.
  9. Böylece iki renkli hareli bir karışım meydana geliyor. 
  10. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.  
  11. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

ZEBRA KEKİN TEPSİYE DÖKÜLMÜŞ GÖRÜNTÜSÜ


NEFİS TADI VE GÜZEL GÖRÜNTÜSÜYLE ZEBRA KEKİM


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama