Diyeceksiniz ki! Senin bu keklerle derdin ne ? Aslında bir derdim , bir sıkıntım yok ama öyle denk geldi. İşin aslına bakarsanız çok sık kek yapmam . Her ne ise tek derdimiz tek tasamız kek olsun . Biz şimdi asıl işimize bakalım bu görsel şölenin tarifini verelim. Bu arada dip not olarak belirtmeden de geçemeyeceğim kim bu keki kim yediyse fıstıklı zannetti. Acı gerçekle karşılaşınca (ıspanaklı) şaşırdı kaldı. Benden söylemesi ve tarifi vermesi sizden de denemesi...
Bu tarif aslında bir önceki tarifimin aynısı tek fark üçüncü ren olarak yeşil rengi veren ıspanak olayı.
MALZEMELER:
- 2 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1 şişe soda
- 2,5-3 su bardağı un (kekin kıvamına göre ayarlanacak)
- 3 kaşık iyi bir kakao
- 10 yaprak ıspanak + 4kaşık süt
- 1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat
- 1 Dr. oetker sıvı limon aroması
YAPILIŞI:
- Önce ıspanakların sadece yapraklarını yıkayıp teflon tavada suyunu çekinceye kadar çevirip kenara alalım.
- Ispanak yapraklarını blendıra 4 kaşık sütle beraber koyarak püre yapalım . Kenarda bekletelim.
- Şekeri, yumurtalar ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Daha sonra yağ ,soda limon aromasını sırasıyla ekleyelim .
- Sonrada kuru
malzemeleri (un , kabartma tozu , karbonat karışımı) ekleyip karıştıralım.
- Karışımı üçe ayıralım. Birisine 3 çorba kaşığı kakao ve 3-4 kaşık
kadar süt koyup çırpın.(Süt kakao hamurumuzu katılaştırılacağı için beyaz hamurla aynı
akıcılıkta olsun diye eklenir.)
- Diğerine de hazırlamış olduğumuz ıspanak püresini katıp karıştıralım. (Yeşil olan hamura da beyaz hamurla aynı akıcılığa gelene kadar azar azar un serpilerek karıştırılır.)
- Yağlanmış yuvarlak borcama veya benim koyduğum gibi kare borcama önce kakaolu kek hamurundan 1 kepçe cok yavaş tepsinin tam ortasına
döküyoruz.
- Daha sonra sade hamurdan ilk döktüğümüz harcın tam ortasından 1 kepçe
döküyoruz.
- Daha sonra da yeşil hamurdan bir kepçe tam beyaz hamurun ortasından döküyoruz.
- Bu işlemi sırayı takip ederk kek hamuru bitinceye kadar devam ediyoruz.
- Böylece üç renkli hareli bir karışım meydana geliyor.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
- Yanında demli sıcak bir bardak çay ve dost sohbetiyle afiyetle yiyiyoruz.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder