Blogları gezerken görüp ilgimi çektiği için denediğim güzel bir tarif. Sanırım adını şeklinin benzediği ''kavuk''tan almış. Değişil ve güzel görütüsü var.Tarifi okurken size karışık ve zormuş gibi gelecek ama gözünüz korkması tarif göründüğü kadar karmaşık ve zor değil. Güzel ,değişik , lezzetli ve mayalı tarif arayanlara ...
MALZEMELER:
- 2 su
bardağı süt
- 1 çay
bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 yemek
kaşığı şeker
- 1 tatlı
kaşığı tuz)
- 5.5 su
bardağı un
- 1.5 tatlı
kaşığı instant maya
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
- 200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ:
- Peynir
- Maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
YAPILIŞI:
- Sıvı malzemeleri
yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak
bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 6
eşit parçaya bölüp , yarım saat kadar dinlendirelim.
- Her
parçayı dikdörtgen şeklinde mümkün olduğunca incelterek açalım. .
- Tereyağını
hafif eritelim ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin.
- Açtığınız
her hamurun üzerini bolca tereyağından sürelim. Üst üste üç hamuru koyalım.
Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak.
- Üst üste
koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı
kenarlarını kapatıp zarf şekli verelim.
- Üzerlerini
strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Dolaptan
aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açalım.
- Bıçakla
bir parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
- Her şeriti
bir ucundan başlayıp rulo haline getirelim. Uç kısmı üst-orta kısma
bastıralım.
- Bütün
şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe
açalım.
- Fazla
bastırmayın ki, katlar bozulmasın.
- İç
malzemesinden (ben peynirli hazırladım patatesli , kıymalı ..yapabilirsiniz.) ortasına koyup kenar kısımları ortada büzerek toplayalım.
- Topladığınız
kısmı alta getirip tepsiye dizelim.
- Diğer üçlü
hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayalım.
- Üzerlerine
kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakalım.
- Kabaran
poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirrelim.
- Kavuk poaçanın şekil verme aşamaları yukarıda görülmektedir.
- Misafirlerimize ve ev ahalisine ikram edelim.Afiyet , bal , şeker , olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder