25 Aralık 2012 Salı

KAVUK POAÇA


 Blogları gezerken görüp ilgimi çektiği için denediğim güzel bir tarif. Sanırım adını şeklinin benzediği ''kavuk''tan almış. Değişil ve güzel görütüsü var.Tarifi okurken size karışık ve zormuş gibi gelecek ama gözünüz korkması tarif göründüğü kadar karmaşık ve zor değil. Güzel ,değişik , lezzetli ve mayalı tarif arayanlara ...


KAVUK POAÇA
MALZEMELER:

  • 2 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz) 
  • 5.5 su bardağı un 
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
  • 200 gr. tereyağ veya margarin
İÇ MALZEMESİ: 
  • Peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
YAPILIŞI:
  1. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım
  2. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp , yarım saat kadar dinlendirelim
  3. Her parçayı dikdörtgen şeklinde mümkün olduğunca incelterekalım. .
  4. Tereyağını hafif eritelim ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin. 
  5. Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürelim. Üst üste üç hamuru koyalım. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak. 
  6. Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verelim
  7. Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletelim.
  8. Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açalım
  9. Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde keselim
  10. Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirelim. Uç kısmı üst-orta kısma bastıralım
  11. Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açalım
  12. Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın. 
  13. İç malzemesinden (ben peynirli hazırladım patatesli , kıymalı ..yapabilirsiniz.) ortasına koyup kenar kısımları ortada büzerek toplayalım
  14. Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizelim
  15. Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayalım
  16. Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakalım
  17. Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirrelim.
  18.  Kavuk poaçanın şekil verme aşamaları yukarıda görülmektedir.
  19. Misafirlerimize ve ev ahalisine ikram edelim.Afiyet , bal , şeker , olsun!!!  
 




VEE! FİNAL KAVUK POAÇALARIM SERVİSE HAZIR


                                     

 
  










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama