Yine çok lezzetli bir sos tarifi vereceğim. Bu sosu da kahvaltıda , makarnalarda ,
köfte yanında sos olarak ya da hazırlayacağınız kanepelerde ... istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Yapımı diğer soslar kadar zor ve uğraştırıcı değil.
MALZEMELER:
- 2-3 kilogram domates
-
2 kg. kırmızı salçalık biber
-
yarım kg. acı kırmızı biber
-
tuz
-
pulbiber, kekik
- istenirse sarımsak (denedim koyulunca daha lezzetli oluyor )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
-
Domates ve biberlerimizi güzelce yıkayıp temizledikten sonra irice doğrayıp
pişireceğimiz tencereye alıyoruz.
-
Tenceremizin kapağnı kapatıp kısık ateşte ta ki iyice
yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- İsteyen pişme
aşamasında sarımsakta ilave edebilir ..
-
İyice yumuşadığında blendır yardımı ile püre haline getiriyoruz.
- Zeytinyağını ekliyoruz.
- Sonrasında istediğimiz miktarda baharat karışımı ve tuz ilave
ediyoruz .Biraz daha kaynatıp şişeliyoruz.
- Sıcakken kavanozlara
koyup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çeviriyoruz,
-
Bir
gece bu şekilde beklettikten sonra şişeleri düz çevirerek kapak kontrellerimizi yapıp güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder