Domates sos kışın hormonlu domatesleri yemek istemeyip domatesten vazgeçemeyenler için ideal. Çorbalarda özellikle domates çorbasında , makarna üzerine sos hazırlarken , menemenede , yemeklerde domates kullanılan her yerde kullanılabilir.
- Domatas
sos için istediğiniz miktarda domates
- Ben iki
cins kullandım. bir tanesi yuvarlak (yumurta domates) diğeri ise sivri ve etli domates.
- Domatesleri güzelce yıkayıp çürük ya da eziklerini temizledikten sonra dörde
bölüp tencereye koyalım.
- Kaynatalım. Bu esnada kapağı kapalı
olacak.
- Kabukları ayrılıncaya kadar tenceremizin altını kısıp tuzunu
ilave edelim.
- Tuzunu göz kararı ayarlayalım . Çok fazla olmasına gerek yok.
- Çelik uçlu bir blendr
ile iyice püre olana dek , kabuk ve iç kısım bibirine karışıncaya kadar çırpalım.
- Sonrasında sıcak halde iken kavanozlara boşaltıp ağzını kapatalım.
- Ters
çevirip bir gece bekletelim.
- Akıp akmadığını kontrol edelim .
- Kış için serin bir yerde muhafaza
edelim..
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder