7 Kasım 2012 Çarşamba

DOMATES SOS

Domates sos kışın hormonlu domatesleri yemek istemeyip domatesten vazgeçemeyenler için ideal. Çorbalarda özellikle domates çorbasında , makarna üzerine sos hazırlarken , menemenede , yemeklerde domates kullanılan her yerde kullanılabilir.

DOMATES SOS




  1. Domatas sos için istediğiniz miktarda domates
  2. Ben iki cins kullandım.  bir tanesi yuvarlak (yumurta domates)  diğeri ise sivri ve etli domates.
  3. Domatesleri güzelce yıkayıp çürük ya da eziklerini temizledikten sonra dörde bölüp tencereye koyalım.
  4. Kaynatalım. Bu esnada kapağı kapalı olacak. 
  5. Kabukları ayrılıncaya kadar tenceremizin altını kısıp tuzunu ilave edelim
  6. Tuzunu göz kararı ayarlayalım . Çok fazla olmasına gerek yok.
  7. Çelik uçlu bir blendr ile iyice püre olana dek , kabuk ve iç kısım bibirine karışıncaya kadar çırpalım.  
  8. Sonrasında sıcak halde iken kavanozlara boşaltıp ağzını kapatalım.
  9. Ters çevirip bir gece bekletelim.
  10. Akıp akmadığını kontrol edelim .
  11. Kış için serin bir yerde muhafaza edelim..
  12. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama