UNLU ÇITIR BÖREK |
MALZEMELER:
- 3 adet yufka
- 3/ 4 su bardağı sıvıyağ
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- Her yufka için 1 türk kahvesi fincanı un
- 1 yumurta
İç Harcı:
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 2 soğan
- Pulbiber
- Karabibber , tuz
- Maydanoz
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yumrtanın sarısı
- İçini Hazırlama: Doğradığınız soğanları tavaya alın kavurun kıymayı da ekleyin pişirin. Tuz ,pulbiber ve karabiberini ekleyip karıştırın.Soğuduktan sonra yumurtanın beyazınıda karıştırın ki kıymaları keserken , tepsiye korken dökülmesin.
- Börekleri yapma: Birinci yufkayı açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkayı bolca yağlayın.
- Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin.
- Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3′ ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3′ ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.)
- Yufkanın düz tarafına harç (ben kıymalı yaptım. Peynirli , patatesli...istenilen harç olabilir.) koyun rulo şeklinde sarıp kesin. Tepsiye düzün.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin.
- Afiyet , bal , şeker , olsum!!!
KIYMALI ÇITIR BÖREK |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder