16 Ekim 2012 Salı

UNLU ÇITIR BÖREK

Kesinlikle adından da anlaşılacağı gibi çıtır çıtır nefis bir börek.


UNLU ÇITIR BÖREK


MALZEMELER:


  • 3 adet yufka
  • 3/ 4 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • Her yufka için 1 türk kahvesi fincanı un
  • 1 yumurta

İç Harcı:
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • Pulbiber
  • Karabibber , tuz 
  • Maydanoz
  • 1 yumurtanın beyazı
Üzeri İçin: 
  • 1 yumrtanın sarısı
YAPILIŞI:


  1. İçini Hazırlama: Doğradığınız soğanları tavaya alın kavurun kıymayı da ekleyin pişirin. Tuz ,pulbiber ve karabiberini ekleyip karıştırın.Soğuduktan sonra yumurtanın beyazınıda karıştırın ki kıymaları keserken , tepsiye korken dökülmesin. 
  2. Börekleri yapma: Birinci yufkayı açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkayı bolca yağlayın.
  3.  Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin.
  4.  Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3′ ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3′ ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.) 
  5. Yufkanın düz tarafına harç (ben kıymalı yaptım. Peynirli , patatesli...istenilen harç olabilir.) koyun rulo şeklinde sarıp kesin. Tepsiye düzün.
  6. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  7. yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürün. 
  8. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  9. Afiyet , bal , şeker , olsum!!! 

KIYMALI ÇITIR BÖREK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama