Görüntüsü göze , lezzeti mideye hitap eden bir börek tarifim daha var.
MALZEMELER:
- 3 yufka
-
2 yumurta
-
Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
-
2-3 dal dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
YAPILIŞI:
- Yumurtaları karıştırma
kabına kırıyoruz.
- Sıvıyağını döküyoruz.
- Peynirleri
içine rendeliyoruz.
- Dereotunu ve maydanozları doğrayıp harcın içine
katıyoruz.
- Harcımızı karıştırıyoruz.
(Ben blendırda karıştırdım.)
- Yufkaları tezgaha açıyoruz.
- Her kata harçtan koyup yufkaların her tarafına sürüyoruz.( En güzel silikon spatula ile sürülüyor.)
- İki
başından hafifçe içe katlıyoruz.
- Katlamadığımız kenarından rulo şeklinde
sarıyoruz.
- Ortadan ikiye kesiyoruz ve yufkanın harcı çekmesi için derin dondurucuda
dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra börekleri dilimliyoruz.
- Yağlanmış (ben pişirme kağıdı kullanıyorum , tepsi temizliği daha kolay oluyor)
fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Afiyet , bal , şeker olsun !!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder