16 Ekim 2012 Salı

RULO BÖREK

Görüntüsü göze , lezzeti mideye hitap eden bir börek tarifim daha var.

RULO BÖREK
MALZEMELER:


  • 3 yufka
  • 2 yumurta
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
 YAPILIŞI:


  1. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz.
  2.  Sıvıyağını döküyoruz. 
  3. Peynirleri  içine rendeliyoruz.
  4.  Dereotunu ve maydanozları doğrayıp harcın içine katıyoruz. 
  5. Harcımızı karıştırıyoruz. (Ben blendırda karıştırdım.)
  6.  Yufkaları tezgaha açıyoruz.
  7.  Her kata harçtan koyup yufkaların her tarafına sürüyoruz.( En güzel silikon spatula ile sürülüyor.)
  8.  İki başından  hafifçe içe katlıyoruz. 
  9. Katlamadığımız kenarından rulo şeklinde sarıyoruz.
  10. Ortadan ikiye kesiyoruz ve yufkanın harcı çekmesi için derin dondurucuda dinlendiriyoruz.
  11. Dinlendikten sonra börekleri dilimliyoruz. 
  12. Yağlanmış (ben pişirme kağıdı kullanıyorum , tepsi temizliği daha kolay oluyor) fırın tepsisine diziyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  14. Afiyet , bal , şeker olsun !!!

RULO BÖREKLERİM FIRIN YOLCULUĞUNA ÇIKARKEN

NEFİS RULO BÖREKLERİM



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama