Bugün size televizyonda dizilerde ve filmlerde hep duyduğum özellikle Amerikalıların kahvaltıda yemeyi tecih ettikleri PANKEK . Benim oğlanlar özellikle kahvaltıda böyle farklı şeyleri görmeyi severler. Krep çok yapmışlığım vardır ama pankeki hiç denemedim. Bana göre krepten yapımı biraz daha kolay , kezzet olarak hemen hemen krepi andıran , krepten daha küçük ve kalın dökülen ...Kahvaltıda ister peynir gibi tuzlularla isterse bal , reçel , marmelat , nutella gibi tatlılarla(özellikle benim yazlıkta yaptığım kırmızı erik marmelatıyla) yenebilen bir lezzet.Yabancılarda genellikle AKÇAAĞAÇ ŞURUBU ile yeniyor. Bizim ülkemizde akçaağaç şurubu pek kullanılmıyor.Marketlerde satılıyor fakat oldukça pahalı.
Biz pankeki ilk defa denedik ama çok sevdik .Benden söylemesi...
MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 2 Su
b. Süt
- 2
yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 Su
b. Un
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1
paket kabartma tozu
- 1veya 2
Yemek kaşığı Toz şeker
- Bir
çimdik tuz
pişirmek için : 1 kaşık eritilmiş tereyağı + 2 kaşık zeytin yağı
karışımı
YAPILIŞI:
- Yumurtaları
ve şekeri çırpalım
- Sütü ,
kabartma tozunu ,karbonatı ve tuzu katalım
- En
sonunda unu da katıp kek hamurundan biraz cıvık bir hamur elde edelim.
- Küçük bir teflon
tavayı ocakta kızdırıp çok az yağlayıp kepçeyle azar azar tavaya döküp tavayı sağa sola
çevirerek düzgün ve hamburger ekmeği büyüklüğünde pankekler elde ediyoruz.
- Arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarıyoruz.
- Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
- Reçelle , nutellayla ,marmelatla , balla , peynirle birlikte
servis yapın.
- Afiyet , bal şeker , olsun!!!
Ellerine sağlık arkadaşım... Denedim..harika
YanıtlaSil