23 Ekim 2012 Salı

PANKEK (PANCAKE)

    Bugün size televizyonda dizilerde ve filmlerde hep duyduğum özellikle Amerikalıların kahvaltıda yemeyi tecih ettikleri PANKEK . Benim oğlanlar özellikle kahvaltıda böyle farklı şeyleri görmeyi severler. Krep çok yapmışlığım vardır ama pankeki hiç denemedim. Bana göre krepten yapımı biraz daha kolay , kezzet olarak hemen hemen krepi andıran , krepten daha küçük ve kalın dökülen ...Kahvaltıda ister peynir gibi tuzlularla isterse bal , reçel , marmelat , nutella gibi tatlılarla(özellikle benim yazlıkta yaptığım kırmızı erik marmelatıyla) yenebilen bir lezzet.Yabancılarda genellikle AKÇAAĞAÇ ŞURUBU ile yeniyor. Bizim ülkemizde akçaağaç şurubu pek kullanılmıyor.Marketlerde satılıyor fakat oldukça pahalı.
   Biz pankeki ilk defa denedik ama çok sevdik .Benden söylemesi...

ERİK MARMELADI VE BİR DİLİM PEYNİR EŞLİĞİNDE PANKEK
MALZEMELER:


  • 4 Yumurta
  • 2 Su b. Süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 Su b. Un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1veya 2 Yemek kaşığı Toz şeker
  • Bir çimdik tuz 
  pişirmek için :  1 kaşık eritilmiş tereyağı + 2 kaşık zeytin yağı karışımı

  YAPILIŞI:
  1. Yumurtaları ve şekeri çırpalım
  2. Sütü , kabartma tozunu ,karbonatı ve tuzu katalım
  3. En sonunda unu da katıp kek hamurundan biraz cıvık  bir hamur elde edelim.
  4. Küçük bir teflon tavayı ocakta kızdırıp çok az yağlayıp  kepçeyle  azar azar tavaya döküp tavayı sağa sola çevirerek düzgün ve hamburger ekmeği büyüklüğünde pankekler elde ediyoruz. 
  5. Arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu serilmiş servis tabağına  çıkarıyoruz.
  6.   Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
  7.  Reçelle , nutellayla ,marmelatla , balla , peynirle birlikte servis yapın.
  8. Afiyet , bal şeker , olsun!!!

PANKEKİM TAVADA

KAHVALTI MASASINDA PANKEK

 

1 yorum:

Arama