Kız kardeşim Hayal benim deyişimle namı diğer '' Bacısı'' kurabiye ustasıdır. Eli de çok çabuktur. Mutfağa bir girsin şipşak iki dakikada iki çeşit kurabiyeyi çayın yanına hazırlar.Bu tarifimi de ondan alarak yaptım.
MALZEMELER:
- 1 paket yumuşak margarin (Ben yumuşak paket tere yağ kullandım.)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytin yağ kullandım.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane vanilya ekstresi (Dr. Oetker'in küçük serum şişelerde satılan Butter Vanilla aromasını kullandım )
- 1 tane limon ekstresi (Dr. Oetker'in küçük serum şişelerde satılan limon aromasını kullandım )
- Un
- kuru meyve
- dövülmüş ceviz içi
- 2 kaşık nutella (evde o vardı)
- dövülmüş fındık
ÜZERİ İÇİN:
- Dr. Oetker Siyah – Beyaz glazür
YAPILIŞI:
- Bir kabın içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tere yağınıkoyup
üzerine pudra şekerini ekleyin .Birbirine iyice elinizle karıştırın.
- Daha sonra içine sıvı yağı , vanilyayı ekstresi, limon ekstresi , kabartma tozu katın tekrar karıştırın .
- Alabildiği kadar unu elekten eleyerek kulak memesi
yumuşaklığında hamur elde edin.
- Hamuru kiye bölün birininin içine kuru meyveleri ve cevizi katın tekrar yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- İki kaşık nutellayla , dövülmüş fındığı karıştırıp harç hazırlayarak ikinci hamura geçin.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp içine nutellalı harçtan koyarak kapatıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
- Yukarıdaki malzemeden bir tepsi kurabiye çıkıyor.
- 170 derecede çok kızartmadan hafif pembe pişirin.
- Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra siyah-beyaz çikolatalı glazürü üzerndek tarife uygun hazırlayarak kurabiyelerinizi süsleyin.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder