NEFİS DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ |
Hamuru için :
- 125 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su
- az miktarda tuz
Harç için :
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı kaşar peynir
- öğütülmüş karabiber
- pul biber
- 2 tane ince doğranmış yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal dereotu
üzeri için :
- 2 yumurta
- 1 paket krema (200 ml. ) veya 1 5 çay bardağı süt
Üstü: İri domates
YAPILIŞI :
NOT: Tart,turta
ve kiş hamuru.. gibi hamurlar kıyır kıyır olması için çok soğuk yağlarla yapılması gerekmektedir. .Hatta su bile
buzlu eklenebilir kıvamı için.....
- Unu yoğurma kabına alalım.
- Yağı küpler halinde keserek koyalım.Mümkünse robotta yoğralım (yoksa elle hızlıca yağları eritmeden yoğuralım).
- Soğuk suyu kaşık kaşık ekleyerek kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
- Streç filme sarıp dolapta 30 dakika kadar bekletelim.Hatta misafir için yapacaksanız bir gün önceden hamuru hazırlayıp buzdolabı poşetinde dolapta bekletip ertesi gün yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız......
- Bu arada harç malzemesini hazırlayalım.(İnce doğranmış yeşilliklerle diğer malzemeleri karıştıralım)
- Tart kalıbımız veya büyük yuvarlak borcam yağlanır ve unlanır.
- Hamuru yuvarlak beze yaparak unladığınız tezgahta tart kalıbınızın çapından biraz fazla olacak şekilde merdaneyle açın.
- Kalıba yerleştirin. Kenarlarından bastırarak kalıbın şeklini aldırın daha sonra üzerinden merdaneyle geçerek fazlalığını kesin .
- Hamurun her tarafı çatalla delinir. Fazla kabarmaması için...
- Bu şekilde boş olarak fırına sürüp yarı pişirilir.Maksat içi çeksin.Yarı pişmiş kiş hamuru fırından çıkarılır....
- Üzerine hazırlamış olduğumuz peynirli yeşillikli harç malzemesi yayılır.
- Sonra krema ve yumurtalar çırpılarak üzeri kaplanır.
- Domateslerin kabukları soyulur istenilen şekilde kesilip harcın üstüne yerleştrilir.
- Ön ısıtma yapılmış 180 derecedeki fırında pişirilir.
- Yanınında çayla ılık servis yapılır.Afiyet , bal , şeker olsun!!!
DOMMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ FIRIN YOLCULUĞUNDA!!! |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder