Diğer oğullarımla da gurur duyuyorum onlar da bu dönemi atlatırken endişe ve üzüntülerini geri plana atarak gözümün içine baktılar üzülüyor muyum? diye . Hep bana destek oldular , yanımda oldular.
Şükürler olsun Allah'a ki yavrum sağ salim geldi.
Eee!!! arkadaşlarımız göz aydınlamaya geliyorlar artık. Bana da büyük bir zevkle mutfağa girip ikramlar hazırlamak düşüyor.Bu tarifim de onlardan biri.Güzel , ferahlatıcı sütlü bir yaz tatlısı.
TABLO GİBİ ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI |
MALZEMELER
- 1 lt. +1 su bardağı süt
- 1 su b. toz şeker
- 6 çorba kaşığı irmik (ben selvanın vanilyalısını kullandım o yüzden vanilya kullanmadım)
- 2 çorba kkaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık margarin
- 2-3 parça damla sakızı(arzu edilirse)
- 1 veya 1 tane soyularak küp küp doğranmış şeftali
- 1 paket Dr Oetker jel (ben evde çilelisi vardı onu kullandım)
- 1 büyük soyularak yarı ay şeklinde dilimlenmiş şeftali
- 2 avuç kadar çekirdeksiz üzüm
- Sütü tencereye döküyoruz.
- Şekeri, nişastayı, irmiği ve vanilyayı ,damla sakızı da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.
- Kremanın yarısını cam fırın kabına döküyoruz.
- Arasına küp küp doğranmış şeftalileri serpiştiriyoruz.
- Kalan kremayı da üzerine döküyoruz.
- Jeli paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
- Meyveleri istediğimiz şekilde soğuyan tatlının üzerine yerleştiriyoruz
- Jeli yavaşça meyvelerin şeklini bozmadan kepçe yardımyla dküyorz.
- Oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra buz dolabında jeli sertleşene kadar bekletiyoruz.
- Afiyet , bal , şeker olsun!!!
BİRDİLİM FERAHLIK:ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder