29 Eylül 2012 Cumartesi

ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI



  Çok şükür askerim (oğlum) geldi.Yarımdım tamamlandım.Allah evladını bekleyen diğer annelere evlatlarıyla kavuşmayı  nasip eder inşallah. Zor bir dönem di şükür atlattık.Canı oğlumla gurur duyuyorum alnının akıyla , şerefiyle askerliğini yaptı geldi.Biz üzülmeyelim diye asla mızıldanmadı , şikayet etmedi yaşadıklarını bize yansıtmadı.Sanki gözünün içine bakılarak binbir naz ve kıymetle büyütülen o değil. Üniversiteye gidip ayrılıncaya kadar meyve soymak için eline bıçak bile vermezdik ki elini kesmesin.Canım benim beni üzmemek için asla şikayet etmedi.Ama bilemediki ben anneyim onun yaşadığı her sorunlu gecede ben kalp acısı ve çarpıntısıyla uyandım!!! Ama bilemedi ki uykusuz geceler endişeli mutsuz günler geçirdim.Gün olup güldüğümde suçluluk duydum!!!
   Diğer oğullarımla da gurur duyuyorum onlar da bu dönemi atlatırken endişe ve üzüntülerini geri plana atarak gözümün içine baktılar üzülüyor muyum? diye . Hep bana destek oldular , yanımda oldular.
Şükürler olsun Allah'a ki yavrum sağ salim geldi.
    Eee!!! arkadaşlarımız göz aydınlamaya geliyorlar artık. Bana da büyük bir zevkle mutfağa girip ikramlar hazırlamak düşüyor.Bu tarifim de onlardan biri.Güzel , ferahlatıcı sütlü bir yaz tatlısı.

TABLO GİBİ ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER  

  • 1 lt. +1 su bardağı süt 
  • 1 su b. toz şeker 
  • 6 çorba kaşığı irmik (ben selvanın vanilyalısını kullandım o yüzden vanilya kullanmadım)
  • 2 çorba kkaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya 
  • 1 kaşık margarin 
  • 2-3 parça damla sakızı(arzu edilirse) 
ARASINA
  • 1 veya 1 tane soyularak küp küp doğranmış şeftali
ÜZERİ İÇİN
  •  1 paket Dr Oetker jel (ben evde çilelisi vardı onu kullandım)
  • 1 büyük soyularak yarı ay şeklinde dilimlenmiş şeftali
  • 2 avuç kadar çekirdeksiz üzüm
YAPILIŞI:

  1. Sütü tencereye döküyoruz.
  2. Şekeri, nişastayı, irmiği ve vanilyayı ,damla sakızı da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. 
  3. Kremanın yarısını cam fırın kabına döküyoruz.
  4. Arasına küp küp doğranmış şeftalileri serpiştiriyoruz.
  5. Kalan kremayı da üzerine döküyoruz.
  6. Jeli paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
  7. Meyveleri istediğimiz şekilde soğuyan tatlının üzerine yerleştiriyoruz
  8. Jeli yavaşça meyvelerin şeklini bozmadan kepçe yardımyla dküyorz.
  9. Oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra buz dolabında jeli sertleşene kadar bekletiyoruz.
  10. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

 BİRDİLİM FERAHLIK:ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI

 
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama