Yazlıkta yaptığım yemeklerden vereceğim tarifler çoğaldı.Burası hem doğal güzellik hem de sebze-meve bolluğu bakımınndan bir cennet. Her taraf mandalin çeşitli lezzet ve renklerde erikler , şeftali bahçeleri... Ben şeftalinin bu tarafta bukadar çok , güzel , lezzetli olarak yetiştiğini bilmiyordum. Kokulu , büyük , lezzeti nefis şeftaliler yetişiyor .Bu arada gururla söylüyorum Malatya'mdan gelen enfes tadı lezzeti , kokusu emsalsiz kayısıları da kullanarak( çok şehir gezdim her yerde yetişenden tattım ama asla Malatya'mda yetişen kaysı tadını bulamadım.Komşularımızla , arkadaş ve dostlarımızla da paylaştığımızda aynı yorumları aldım.). Taze meyvelerden de yaptığım komposto , kek ...tarrifler oldu. Özellikle taze meyvelerle reçeller (cigerim askerden gelince yesin diye) , marmelatlar , meyve suları ve kompostolar (özellikle Ramazan'da) yaptım. Tariflerimi zaman içinde sizlerle paylaşacağım!!!
Labneli kek şimdiye kadar yediğiniz en yumuşak , lezzetli ve sünger gibi bir kek oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
NEFİS LABNELİ KEK |
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket Pınar Labne (200 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- Kuru meyve
YAPILIŞI:
1- Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alıp, karışım bembeyaz olunca (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
2- Krema kıvamına gelen yumurtalara pınar labne, margarin ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
3- Unu, limon kabukları, limon suyu ve vanilini ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
4- En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
5- Bir kaşık unla unladığınız kuru meyveleri de kaşık yardımıyla kek hamuruna karıştırın.
2- Krema kıvamına gelen yumurtalara pınar labne, margarin ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
3- Unu, limon kabukları, limon suyu ve vanilini ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
4- En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
5- Bir kaşık unla unladığınız kuru meyveleri de kaşık yardımıyla kek hamuruna karıştırın.
6-Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin.
7- Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.Afiyet , bal , şeker olsun !!!
7- Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.Afiyet , bal , şeker olsun !!!
KURU MEYVELİ LABNELİ KEKİM |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder