5 Ağustos 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

 Yaz aylarında genellikle soğuk zeytiyağlı hafif yemekler , yoğurtla yapılan soğuklar , taze meyve ve sebzeler tercihimizdir. Zeytinyağlı taze barbunya da güzel bir alternatif diye düşünüyorum . Bu tarifin yapımı çok kolay  ve sonuç muhteşem. Denemenizi tavsiye ederim. Ben evde olmadığı için havuç kullanmadım. Havuçsuz da çok beğendik. Havucu yemekte sevmeyenler için özellikle belirtmek istedim.

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA


MALZEMELER: 
  •  1 kilo taze barbunya
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 büyük domatesi rendesi
  • 1 adet ortaboy havuç
  • 1 büyük baş soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 3-4 adet kurpe yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıyı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 litre soğuk su
Yapılışı:
1-    Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç (evde yoktu ben kullanmadım), sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
2-    Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemelerle birlikte tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
3-   Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin. 
4- Ilıyınca üzerine bolca maydanoz doğrayalım.
5- Sıcak yada soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Genellikle soğuk servis yapılır.
6-  Afiyet ,bal ,  şeker olsun !!! 

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama