ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA |
MALZEMELER:
- 1 kilo taze barbunya
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy patates
- 1 büyük domatesi rendesi
- 1 adet ortaboy havuç
- 1 büyük baş soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 3-4 adet kurpe yeşil biber
- 1 çay bardağı sıyı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 litre soğuk su
Yapılışı:
1- Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve güzelce süzün. Biber, patates, havuç (evde yoktu ben kullanmadım), sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın.
2- Tüm doğranmış malzemelerle birlikte kalan diğer malzemelerle birlikte tencereye koyun. Suyunu ilave edin.
3- Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayasıya kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dakika kısık ateşte pişirin.
4- Ilıyınca üzerine bolca maydanoz doğrayalım.
5- Sıcak yada soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Genellikle soğuk servis yapılır.
6- Afiyet ,bal , şeker olsun !!!
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder