4 Haziran 2012 Pazartesi

FIRINDA KAHVALTI EKMEKLERİ

NEFİS DOMATESLİ PEYNİRLİ SUCUKLU EKMEKLER
 Epey zamandır bloguma ara vermiş bulunmaktayım .Biraz keyifsiz olduğumdan canım tarif yazmak bile istemedi. Şimdi biraz daha iyi sayılırım . Bir yada iki ay önce yaptığm çocuklarımın severek yediği fakat bir türlü yazamadığım basit ama güzel bir kahvaltılık. Annelerimizin fırında peynirli ekmeklerini çeşitlendirdim. Bence ve yiyenlerce güzel oldu. Gelelim tarifime:
 MALZEMELER
  • Tost ekmekleri
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Yumurta
  • Sucuk
  • Domates
  • Süt
  • Kahvaltılık yumuşak margarin (ben becel kullandım) veya yumuşak tereyaığı
YAPILIŞI:
  •  Yapacağınız ekmeğe göre malzemelerin miktarı belirlenir.
  • Beyaz peynir , kaşar peyniri  rendelenir.
  • İçine yarım çay bardağı kadar süt ve en az iki yumurta kırılır.(Yumurtalı güzel oluyor.)
  • Hepsi çok fazla çırpmadan ama yumurta beyazları diğer malzemelerle bütünleşinceye kadar karıştırılır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilir.(Tepsi yıkama derdi olmaz.)
  • Tost ekmeklerinin her tarafı  ince bir kat yağlanır.
  • Üzerine harçtan kalınca sürülür.175 derecelik fırına verilir.
  • Hafif kızarınca tekrar çıkarılarak üzerlerine sucukları , domatesleri konarak fırına verilir.
  • Sucuklar kızardığında çıkarılarak kahvaltıda , kuşlukta , 5 çayında afiyetle yenilir. Afiyet , bal , şeker olsun!!!

FIRINDAN ÇIKMIŞ KAHVALTI EKMEKLERİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama