Gelelim tarifime. Ben bu yemeği teyzemler gediğinde yapmştım Lezzeti ve görselliği ile çok beğenildi. Afiyetle yenildi. Yemekli misafirler için hem şık hem de lezzetli bir yemek.Şimdi tarifimi vereyim:
SALTANAT KAYIĞI |
MALZEMELER
Köftesi için:
*Yarım kg.orta yağlı kıyma
*Bir su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi
*1 orta boy rendelenmiş soğan
*1 yumurta
*Tuz,karabiber, köfte baharatı
Patates püresi için:
*4 orta boy patates
*Yarım su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı süt (kıvamına göre artır-azalt)
*Tuz
Sosu için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri
YAPILIŞI:
1- Yoğurma kabına kıyma,soğan rendesi,yumurta ,tuz ve baharatı koyup iyice yoğuralım.
2-Sonra yumurta büyüklüğünde toplar yapıp kayık şeklini vererek yağlanmış tepsiye dizelim.Dinlenmeye bırakalım.
3-Patatesleri soyalım iri kuşbaşılar gibi doğrayıp yıkayalım.
4-Bir tencereye patatesleri , tuz ve üzerinden görünecek kadar su koyup iyice ezilene kadar pişirelim.
5-Patates eziviyle iyice ezelim. Parça patates kalmasın.
6-Ezilen patatesin içine sıcakken tereyağı ekleyip karıştıralım.
7-Azar azar süt ilavesiyle koyu kıvamlı bir püre hazırlayalım.
8-Köftelerin içine püreleri dolduralım. Ben görsellik açısından krema pompası ile sıktım.
9-Önceden ısıtılmış 175 derece orta ateşli fırında yarı pişirelim.
10-Salçalı sos için tencereye salçayı ve yağı koyup 5,10 saniye kavuralım.Biraz tuz ve 2 su bardağı su koyup bir iki taşım kaynatalım.
11-Yarı kızarmış köfteleri fırından çıkartalım.Üstüne salçalı sosu döküp , tekrar fırına verip püre hafif kızarana kadar fırında bekletelim.
12-Tepsiyi fırından çıkarıp kaşar rendesini köftelerin üzerine koyarak tekrar fırına verelim.Kaşarlar eriyince yemeğiniz hazır demektir.Afiyet , bal , şeker olsun!!!
FIRINA GİTMEDEN ÖNCE HASAN PAŞA KÖFTESİ |
NEFİS BİR TEPSİ HASAN PAŞA KÖFTESİ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder