Ama ne dersiniz? Değmiş değil mi?
Gelelim tarifime. Bu tarif yeni kahvaltı trendimiz. Hem çok hafif hem de çok lezzetli oluyor. Bazen kzarmış hellim peyniriyle , bazen de sosisle servis ediyorum .
SOSLU SOSİSLE SERVİS EDİLMİŞ PATATES BUĞULAMA |
MALZEMELER (Malzemeler her 3 patatese göre ayarlanacak)
- 3 büyük veya yetecek kadar patates
- Yarım bardak su
- 1 küçük çay bardağı az eksik zeytin yağı
- Tuz,kekik,biberiye
Patatesler soyulup yıkanır ve iri küpler şeklinde doğranır üzerine tuz,kekik varsa biberiye 3 büyük patates için yarım bardak su şeklinde suyu eklenir 1 (küçük) çay bardağı zeytinyağı (tercihim) veya sıvı yağda dökülüp ateşe alınır. Kaynamaya başlayınca tamamen kısılmış ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir arzu edenler sosis , soslu sosis veya dilimlenmiş hellim peynirlerini kızartıp servis yapılır.Afiyet, bal, şeker , olsun!!!
Patates Buğulama |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder