26 Şubat 2012 Pazar

PATATES BUĞULAMA

   Bloğumun yeni görünümünü beğendiniz mi? Ben çok beğendim ve de sevdim. Büyük oğlum Aykutla birlikte (benin manevi desteğimle ve cık bu olmadı sızlanmalarmla) bir haftadır gece saat üçlere kadar uğraşıyoruz. Tabii ki bazen sinirler geriliyor (-Ben bıktım senin bloğundan tamamını silip şimdi kurtulacam.) Bu arada çok hasta olduğum için bu hafta raporluydum evde yatıyordum. Üç gün yataktan hiç çıkmadan yattım. Şimdi çok şükür daha iyiyim. İyi oldukça aralarda bloğumu düzenledik.
   Ama ne dersiniz? Değmiş değil mi?
   Gelelim tarifime. Bu tarif yeni kahvaltı trendimiz. Hem çok hafif hem de çok lezzetli oluyor. Bazen kzarmış hellim peyniriyle , bazen de sosisle servis ediyorum .
SOSLU SOSİSLE SERVİS EDİLMİŞ PATATES BUĞULAMA

   MALZEMELER (Malzemeler her 3 patatese göre ayarlanacak)
  • 3 büyük veya yetecek kadar patates
  • Yarım bardak  su
  • 1 küçük çay bardağı az eksik zeytin yağı
  • Tuz,kekik,biberiye
YAPILIŞI:

Patatesler soyulup yıkanır ve iri küpler şeklinde doğranır üzerine tuz,kekik varsa biberiye 3 büyük patates için yarım bardak su şeklinde suyu eklenir 1 (küçük) çay bardağı zeytinyağı (tercihim) veya sıvı yağda dökülüp ateşe alınır. Kaynamaya başlayınca tamamen kısılmış ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir arzu edenler sosis , soslu sosis veya dilimlenmiş hellim peynirlerini kızartıp  servis yapılır.Afiyet, bal, şeker , olsun!!!
Patates Buğulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama