13 Şubat 2012 Pazartesi

ELMALI KEK

 Bugün hem gözünüze, hem de midenize hitap edecek bir kek tarifi vermek istiyorum .Eminim ki misafirleriniz de ev halkı da bu kek çok beğenecekler. Tarife başlayalım:
NEFİS ELMALI PASTA

MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay bardağı süt
  • 125 gr yağ erimiş
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • kabarma tozu, vanilya
  • 2 veya 3 bardak un
  • pudra şekeri
  • Yeteri kadar elma
YAPILIŞI:
 Yumurta ve şeker çırpılır,içine sırasıyla yağ.süt,vanilya,kabartma tozu ve kek kıvamına uygun oluncaya kadar un eklenir.Küçük boy fırın tepsisi veya kare borcam yağlanarak kek hamuru dökülür.
Elmalar soyulur ,ortası elmalar parçalanmadan oyulr birer parmak yuvarlak dilimlenir. Kekin üzerine yan yana dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir.
ELMALI KEK FIRINDA
Fırından çıkan elmalı kek soğuduktan sonra boşta kalan yerlerine pudra şekeri serilir(kar yağdırılır) yanında sıcak demli bir bardak çay veya kahveyle afiyetle yenir.Afiyet , bal , şeker olsun!!!!
KAR YAĞMIŞ ELMALI KEK

MUTFAĞIMDAKİ SEVİMLİ YARDIMCILARIM:AŞÇILARIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama