Daha önce ramazanda yaptığım çocuklarımın çok beğendiği bir pilav tarifi bu.Aslında kalıptan şekilli çıkacaktı ama çevirdikten bir süre sonra yayıldı.Ama ben bu halini de çok beğendim.Siz ne dersiniz?
ETLİ MANTARLI KUBBE PİLAV |
- 400 -500Gr. Kuşbaşı
- 3 Su B. Pirinç
- 2 Patates
- 2 Domates
- 1 Kase Mantar
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 5 Sivri Biber
- Su
- Tuz
- Defne Yaprağı
Kuşbaşı eti sıvıyağda kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp ete ekliyoruz.
Patates ve biberleri dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz.
Pirinci yıkıyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Pirinci yıkayıp ekliyoruz.
Pirinci 4-5 dakika kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Orta boy teflon bir tencereyi katı yağ ile iyice yağlıyoruz. Tencerenin tabanına 2 tane defne yaprağı koyuyoruz.
Et ve mantarı döküp biraz bastırıyoruz.
Pirincin bir kısmını etin üzerine koyuyoruz. Patateslerin bir kısmını üzerine diziyoruz. Tekrar pirinci koyuyoruz.
Domatesleri üzerine diziyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişiriyoruz.
Pişen pilavımızı düz bir servis tabağına ters çıkarıyoruz. Çevresini domates ve kızarmış patateslerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet ,bal, şeker, olsun!!!
ENFES BİR PİLAV |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder