26 Ocak 2012 Perşembe

ETLİ_MANTARLI KUBBE PİLAV

        Yarıyıl tatiline girdik. Zaten benim de artık ''tatilim gelmişt''.Son bir haftadaki yoğun karne maratonunu bitirdik.Öğrencilerime karnelerini verdim.Çalışanlar sevindi ,çalışmayanlar haliyle üzüldü.Ama ben ikinci dönemde notlarını biraz daha gayret göstererek ve çalışarak düzeltebileceklerini anlattım.Ben karnelerimi dağıttıktan sonra bir veli olarak oğlumun karnesini almaya büyük oğlumla beraber gittik. Ayberk'im güzel bir karne almıştı.Hep beraber bir alışveriş merkezine hediyesini almaya ve yemek yiyerek onu mutlu etmeye gittik. Evimize karnemizi babamıza göstermeye gittik.
        Daha önce ramazanda yaptığım çocuklarımın çok beğendiği bir pilav tarifi bu.Aslında kalıptan şekilli çıkacaktı ama çevirdikten bir süre sonra yayıldı.Ama ben bu halini de çok beğendim.Siz ne dersiniz?
ETLİ MANTARLI KUBBE PİLAV
  • 400 -500Gr.  Kuşbaşı
  • 3 Su B. Pirinç
  • 2 Patates
  • 2 Domates
  • 1 Kase Mantar
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 5 Sivri Biber
  • Su
  • Tuz
  • Defne Yaprağı
Hazırlanışı :
Kuşbaşı eti sıvıyağda kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp ete ekliyoruz.
Patates ve biberleri dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz.
Pirinci yıkıyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Pirinci yıkayıp ekliyoruz.
Pirinci 4-5 dakika kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Orta boy teflon bir tencereyi katı yağ ile iyice yağlıyoruz. Tencerenin tabanına 2 tane defne yaprağı koyuyoruz.
Et ve mantarı döküp biraz bastırıyoruz.
Pirincin bir kısmını etin üzerine koyuyoruz. Patateslerin bir kısmını üzerine diziyoruz. Tekrar pirinci koyuyoruz.
Domatesleri üzerine diziyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişiriyoruz.
Pişen pilavımızı düz bir servis tabağına ters çıkarıyoruz. Çevresini domates ve kızarmış patateslerle süsleyip   servis ediyoruz. Afiyet ,bal, şeker, olsun!!!
ENFES BİR PİLAV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama