RENKİ PİLAV |
- 4 Su B. Pirinç
- 250-300 Gr. kyşbaşı et
- 3 Kabak
- 2 Havuç
- 2 Soğan
- 1 Tutam Dereotu
- 2 Çorba K. Tereyağı
- Safran
- Tuz
- Su
**Etleri kuşbaşı doğruyoruz. Etler suyunu verip çekene kadar pişiriyoruz. Sıvıyağda etimizi kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ete ekliyoruz.
**Kabak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz. Önce havucu ardından kabağı haşlıyoruz.
**Pilavı için, iki ayrı tencerede tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz. Yıkanmış pirinci ikiye bölüp tencerelere ekliyoruz. Pirinçleri kavuruyoruz.
**2 tutam safranı çay bardağına biraz su koyup çözüyoruz. Safranlı suyu ilk tencereye koyuyoruz. Safranlı pilava biraz daha su ve tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
**Haşladığımız sebzelerin suyunu ve sebzeleri diğer tenceredeki pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
** Safranlı pilavı bir kalıbın tabanına bastırıyoruz. Ortasına pişmiş etimizin yarısını koyuyoruz.
**Sebzeli pilavıda üzerine koyup bastırıyoruz. Geniş bir tabağa kalıbımızı ters çeviriyoruz.
**Pilavın üzerini geriye ayıdığımız etler ve doğranmış dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.Yanında turşu,kompstoyla servis yapıyoruz. Afıyet ,bal, şeker olsun!!!!
ERİK-VİŞNE KOMPOSTOSU |
HAVUÇLU KABAKLI ETLİ PİLAV |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder