28 Aralık 2011 Çarşamba

RENKLİ PİLAV

      Uzun zamandır bloğumla ilgilenemiyorum.Okul,ev,çocuklar derken arayı uzattık.Bu gün size çok güzel bir pilav tarifim var.Yanında kompossto veya ayranla başlıbaşına bir yemek denilebilir.Tarifimize geçelim.
RENKİ PİLAV
 MALZEMELER:
  • 4 Su B. Pirinç
  • 250-300 Gr. kyşbaşı et
  • 3 Kabak
  • 2 Havuç
  • 2 Soğan
  • 1 Tutam Dereotu
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • Safran
  • Tuz
  • Su
YAPILIŞI:

**Etleri kuşbaşı doğruyoruz. Etler suyunu verip çekene  kadar pişiriyoruz. Sıvıyağda etimizi kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ete ekliyoruz.
**Kabak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz. Önce havucu ardından kabağı haşlıyoruz.
**Pilavı için, iki ayrı tencerede tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz.   Yıkanmış pirinci ikiye bölüp tencerelere ekliyoruz. Pirinçleri kavuruyoruz.
**2 tutam safranı çay bardağına biraz su koyup çözüyoruz. Safranlı suyu ilk tencereye koyuyoruz. Safranlı pilava biraz daha su ve tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.  
**Haşladığımız sebzelerin suyunu ve sebzeleri   diğer tenceredeki pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.  
** Safranlı pilavı bir kalıbın tabanına bastırıyoruz. Ortasına pişmiş etimizin yarısını koyuyoruz.
**Sebzeli pilavıda üzerine koyup bastırıyoruz. Geniş bir tabağa kalıbımızı ters çeviriyoruz.
**Pilavın  üzerini   geriye ayıdığımız etler ve doğranmış dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.Yanında turşu,kompstoyla servis yapıyoruz. Afıyet ,bal, şeker olsun!!!!
ERİK-VİŞNE KOMPOSTOSU

HAVUÇLU KABAKLI ETLİ PİLAV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama